Το Πάσχα είθισται να φτιάχνουμε τσουρέκια. Μάλιστα, το έθιμο καλεί τις γυναίκες να ζυμώνουν τσουρέκια το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Τα τσουρέκια είναι από τα αγαπημένα γλυκίσματα τόσο των μικρών μας φίλων όσο και των μεγαλυτέρων. Ειδικά όταν είναι ζεστά κι αφράτα και βρεθούν μπροστά μας, δεν μένει στο πιάτο ούτε μισή μπουκιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι πρέπει να κάνουμε όμως για να είναι πάντα αφράτα τα τσουρέκια μας;

Αρχικά, αν τα τσουρέκια είναι πολλά, τα ψήνουμε στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C.

Πάντα πρέπει να ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά στη μέση του ψησίματος για ομοιόμορφο ρόδινο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στις λαμαρίνες.

Αν τα τσουρέκια είναι μεγάλα σε μέγεθος θέλουν ψήσιμο γύρω στα 40′ . Αν είναι μικρότερα σε μέγεθος, ο χρόνος ποικίλλει πάντα ,ανάλογα με το μέγεθος. Ένα μικρό τσουρέκι 300 γραμμάρια θέλει περίπου 20′ ψήσιμο.

Ποτέ δεν κόβουμε τα τσουρέκια αν δεν κρυώσουν πρώτα γιατί θα ξεραθούν γρήγορα και θα τρίβονται.

Πηγή: govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης