Θέλετε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο που θα σας κάνει να νιώθετε καλύτερα και ταυτόχρονα θα σας χαρίσει ευεξία. Κατά καιρούς έχετε ακούσει πολλά τόσο για τη yoga όσο και για το pilates. Τι να διαλέξετε όμως τελικά; Όποιο και να επιλέξετε, σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους. Ακολουθούν μερικά χρήσιμα fitness tips.

Ένα σημαντικό κοινό στοιχείο του pilates και της yoga είναι η έμφαση στη συνεχή και σωστή χρήση της αναπνοής κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μπορεί το πρότυπο της αναπνοής να μην είναι σε κάθε περίπτωση το ίδιο, αλλά η ενσυνείδητη χρήση της βελτιώνει και στις δύο περιπτώσεις την κινητικότητα της θωρακικής κοιλότητας και, πολλές φορές, και των όγκων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, με την τήρηση της σωστής αναπνοής επιτυγχάνεται εύκολα ο στόχος της μέγιστης συγκέντρωσης του σώματος κατά την εκτέλεση της κίνησης, επομένως και το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα κοινό τους στοιχείο, αφού τόσο το pilates όσο και η yoga επιδιώκουν την άριστη εκτέλεση των ασκήσεων, παράλληλα με την απόλυτη αυτοσυγκέντρωση. Οι δύο μέθοδοι βασίζονται σε σημαντικό βαθμό στη χρήση του βάρους του σώματος κατά τη διάρκεια της άσκησης, τόσο για την εξάσκηση δύναμης όσο και για την προπόνηση ευλυγισίας και ευκαμψίας.

Πηγή: myself.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης