Μην το ψάχνετε. Ζούμε σ’ έναν άδικο κόσμο. Κι αν οι άνδρες μπορούν να ζωντανέψουν τη λίμπιντό τους μ’ ένα απλό χάπι, για εμάς τις γυναίκες, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Μπορεί οι επιστήμονες να ψάχνουν ήδη το… θηλυκό Viagra, ωστόσο ακόμη κι αυτό δεν θα μπορέσει να θεραπεύσει όλα τα σεξουαλικά προβλήματα του «ασθενούς» φύλου. Έως ότου το «θαυματουργό» χάπι φτάσει στα χέρια σας, δεν έχετε παρά να εξασκηθείτε σε τεχνικές αυτοβοήθειας.

Αν είστε κουρασμένες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κούραση, ανεξάρτητα από την αιτία, μόνο αφροδισιακή δεν είναι. Τι να κάνετε:

Βρείτε χρόνο. Καλό είναι να ξεκλέβετε στιγμές και ενέργεια για μια ερωτική βραδιά με τον σύντροφό σας. Όπως επισημαίνει η Janet Hyde, PhD, καθηγήτρια Ψυχολογίας και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον, «σε πράγματα τόσο σημαντικά, οφείλουμε να δίνουμε προτεραιότητα». Μην ανάψετε την τηλεόραση, «ανάψτε» ο ένας τον άλλο.

Κάντε έρωτα ύστερα από άσκηση. Μειώνει την υπνηλία. Δοκιμάστε 35-40 λεπτά ήπιων ασκήσεων. Η λειτουργία του κυκλοφορικού και του νευρικού σας συστήματος θα βελτιωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμβιβαστείτε. Αν ο σύντροφός σας αρχίσει την πολιορκία, αλλά εσείς έχετε περάσει μια δύσκολη μέρα, μη βιαστείτε να του θυμώσετε. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί η Marianne Brandon, PhD, συνιδρυτής με τον Andrew Goldstein, MD, του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας στην Annapolis, «ακόμη και αν δεν έρθετε σε σεξουαλική επαφή, υπάρχουν πράγματα, λιγότερο κουραστικά, που μπορείτε να κάνετε για να τον ικανοποιήσετε (π.χ. στοματικό έρωτα)».

Αν βαριέστε

Όπως εξηγεί η M. Brandon, «οι σχέσεις που δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, μπορεί εύκολα να καταντήσουν βαρετές». Πώς μπορείτε να ξανανάψετε τη φλόγα:

Θυμηθείτε τα παλιά. Βρείτε χρόνο κάθε μέρα, για να φαντασιωθείτε ότι κάνετε τέλειο σεξ με τον σύντροφό σας, όπως τις πρώτες φορές μετά την πρώτη σας γνωριμία. «Όταν φαντάζεστε ότι απολαμβάνετε το σεξ, το σώμα σας διεγείρεται» τονίζει η M. Brandon.

Πάρτε το ρίσκο. Το σεξ, για να είναι ενδιαφέρον, δεν θα πρέπει να είναι στατικό. Κάντε κάτι που δεν θα κάνατε ποτέ. Ανακαλύψτε μια καινούργια στάση ή ένα καινούργιο μέρος για να κάνετε έρωτα.

Μειώστε τις ταχύτητες. Ο γρήγορος έρωτας, τις περισσότερες φορές, δεν προσφέρει ηδονή. Όπως αναφέρει η M. Brandon, «είναι σαν να τρώτε παγωτό: το απολαμβάνετε πολύ λιγότερο όταν το καταβροχθίζετε με μεγάλες μπουκιές απ’ όσο όταν το τρώτε σιγά σιγά, σαν να μην θέλετε να τελειώσει».

Μιλήστε του. Συχνά τα ζευγάρια έχουν διαφορετική άποψη για το σεξ. Μπορεί π.χ. ο ένας από τους δύο να νιώθει ότι αποτελεί έκφραση ρομαντισμού, ενώ ο άλλος ότι πρόκειται απλώς για έναν τρόπο να φτάσει σε οργασμό», επισημαίνει η L. Tiefer. Θυμηθείτε ότι το σεξ θυμίζει πολύ τον χορό. Εμπεριέχει συνεργασία, λάθη, διορθώσεις και πολλές κινήσεις πίσω-μπρος για να βρείτε τη σωστή «στάση».

Πηγή: myself.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης