Το πρώτο βήμα για την οικονομία είναι η σωστή οργάνωση. Ξεκινήστε λοιπόν με μια καλή τακτοποίηση των συρταριών, όπου φυλάσσετε τα τρόφιμα. Φέρτε μπροστά τα τρόφιμα των οποίων πλησιάζει η ημερομηνία λήξης και αφήστε χώρο για τα καινούρια.

Μια ξεχασμένη συσκευασία ή μια κονσέρβα που έχει λήξει, μπορεί να αποτελέσουν εστία μόλυνσης και για τα υπόλοιπα τρόφιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παλιά τρόφιμα, που θα τοποθετηθούν μπροστά, θα σας «θυμίζουν» ότι πλησιάζει ο καιρός για να καταναλωθούν και όχι ότι πρέπει να τα φάτε όλα μαζί.

Γνωρίζοντας το περιεχόμενο των ντουλαπιών και με σωστό προγραμματισμό, μπορείτε μεθοδικά και σταδιακά να προλάβετε όλες τις ημερομηνίες λήξης και να τα καταναλώσετε στην ώρα τους.

Πηγή: diatrofi.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης