Πολλές φορές βάζουμε φαγητό που περίσσεψε σε ταπεράκια, τα οποία εγκαταλείπουμε για μέρες στο ψυγείο, μέχρι που στο τέλος ξεχνάμε και την παρουσία τους…

Πέρα από το οικονομικό κόστος, καθώς το να διατηρούμε τρόφιμα στο ψυγείο βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων μια και το φαγητό δεν πετιέται την επόμενη μέρα της παρασκευής του, υπάρχει και το πρόβλημα της επιμόλυνσης τροφίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν την περίπτωση, τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν και να γίνουν από σοβαρά έως και θανατηφόρα. Έτσι, θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζετε και να «ξεσκαρτάρετε» το περιεχόμενο του ψυγείου σας.

Στην συντήρηση βάζουμε τρόφιμα για να τα διατηρήσουμε νωπά για μικρό χρονικό διάστημα. Η μακροχρόνια παραμονή τους εκεί δεν τα προφυλάσσει από αλλοιώσεις και από την δράση των ενζύμων που αργά αλλά σταθερά τα αποδομούν.

Δείτε λοιπόν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα νωπά σας τρόφιμα και μην παραλείψετε τα συρτάρια του ψυγείου, που πολλές φορές κρύβουν… «θησαυρούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπείτε και στον ψυχρό κόσμο της κατάψυξης. Εκεί οι τροφές μπορεί θεωρητικά να είναι ασφαλείς, όταν όμως μείνουν εκτεθειμένες χωρίς την συσκευασία τους, αφυδατώνονται. Κάντε ένα έλεγχο τι έχετε και ετοιμαστείτε για τη λίστα των αγορών σας.

Πηγή: diatrofi.gr

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης