Εάν θέλεις να τονώσεις το μπούστο σου και να το κρατήσεις στο ύψος του, ο personal trainer Σπύρος Λαμπρόπουλος, ιδρυτής του reshape, μιας ομάδας γυμναστών που κάνουν personal training, προτείνει ένα πρόγραμμα ασκήσεων με λάστιχο. Στόχος του πλάνου είναι η σύσφιγξη και η ελαφριά ανόρθωση στήθους. Για να το ακολουθήσεις, θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός φίλου ή ένα σταθερό αντικείμενο στο σπίτι σου. Για να ολοκληρώσεις τις ασκήσεις, χρειάζεσαι 15 λεπτά.

• Με αυτό το πρόγραμμα θα κάνεις ενδυνάμωση, τόνωση και σύσφιγξη των θωρακικών μυών, θα βελτιώσεις την αναπνευστική λειτουργία καθώς και τη στάση του σώματός σου. Ακόμη, οι μύες που ενεργοποιούνται είναι οι τρικέφαλοι των χεριών, το στήθος και η μπροστινή πλευρά των ώμων (πρόσθιοι δελτοειδείς). Έτσι, υποβοηθάς τη φυσιολογική υποστήριξη του στήθους σου, αναδεικνύεις το σχήμα του και τονίζεις τη φυσική ομορφιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Κάνε τα push-ups μπροστά σε έναν καθρέφτη, όπου μπορείς να παρατηρείς τη στάση του σώματός σου και να αποφεύγεις τα λάθη (όπως το λύγισμα της μέσης ή η καμπυλότητα).

• Είναι σημαντικό να σφίγγεις την κοιλιά σου, καθώς εκτελείς το πρόγραμμα, για να τονώνεις παράλληλα και τους κοιλιακούς σου.

• Καλό είναι να επαναλαμβάνεις το πρόγραμμα που σου προτείνουμε τρεις φορές την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: shape.gr
Επιμέλεια: Νατάσα Παππά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης