Αυτά τα σημάδια δείχνουν πως ίσως είστε το πρόβλημα στη σχέση σας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, 06:46
Αυτά τα σημάδια δείχνουν πως ίσως είστε το πρόβλημα στη σχέση σας

Μήπως δεν έχεις όνειρα και φιλοδοξίες;

Το να έχεις προσωπικές φιλοδοξίες και όνειρα είναι πολύ βασικό. Για να εξελιχθούμε ως άνθρωποι χρειαζόμαστε στόχους. Ατομικούς ή οικογενειακούς. Έτσι, χρειάζεται να γνωρίζεις πως βαδίζεις σε μία κατεύθυνση και πως έχεις όνειρα και στόχους που θες να πετύχεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Μπορείς να συζητήσεις με τον σύντροφό σου και να θέσετε μαζί κάποιους. Το να ξέρεις πως θέλετε τα ίδια πράγματα ή βαδίζετε προς την ίδια κατεύθυνση μπορεί να σας δέσει περισσότερο. Αν εσύ πρώτα δεν ξέρεις που θες να φτάσεις και τι θες να κάνεις, πώς περιμένεις η σχέση σου να μη μείνει στάσιμη;

Μήπως προσπαθείς να τον αλλάξεις;

Πόσα και πόσα άρθρα έχουν γραφτεί για το πόσο αδύνατο είναι να αλλάξεις κάποιον; Ειδικά, αν εκείνος δεν το θέλει. Και όμως, ίσως το κάνεις. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κάποια πράγματα που σε εκνευρίζουν ή ακόμη και να σε ενοχλούν στον σύντροφό σου, όμως είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα να θες να τον αλλάξεις πάση θυσία. Τότε απλά θα περιμένεις την απογοήτευση να έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα. Όμως, μπορείς με μία ήρεμη συζήτηση να του εξηγήσεις αυτά που σε ενοχλούν και το μόνο που πραγματικά μπορείς να ελέγχεις είναι ο τρόπος που θα τα επικοινωνήσεις.

Σου έχω και ένα πολύ καλό παράδειγμα: Όταν οδηγείς, εκνευρίζεσαι με όσα κάνουν οι άλλοι οδηγοί; Πιστεύεις πως η οδική κυκλοφορία θα ήταν πολύ καλύτερη αν είχες εσύ κάποιον έλεγχο πάνω σε αυτή; Newsflash: Αυτή δεν είναι η συνταγή για μία ήρεμη οδήγηση. Είναι η συνταγή που θα σε οδηγήσει σε παραπάνω εκνευρισμό για πράξεις που κάνουν οι άλλοι. Ακόμη κι αν μπορούσες με κάποιο μαγικό τρόπο να ελέγξεις την κυκλοφορία, δε μπορείς με τίποτα να ελέγξεις πώς θα συμπεριφέρονταν οι άλλοι οδηγοί. Η πραγματικότητα είναι πως τελικά, ο μόνος άνθρωπος που όντως μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, 06:51