Η ζωή είναι πεδίο μάχης και εμείς είμαστε στρατιώτες που αγωνίζονται γενναία, παλεύουμε ενάντια σε κάθε αντιξοότητα, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Όσο μεγαλώνουμε κουραζόμαστε όλο και περισσότερο· έρχονται στιγμές που νιώθουμε ότι θα χάσουμε τη μάχη, ότι είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε!

Τότε είναι που πρέπει να θυμηθούμε τέσσερις μαγικές προτάσεις που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιες είναι αυτές:

1. Είμαι καλά

Είναι πιθανό αυτό να μοιάζει αντιφατικό. Πώς μπορώ να πω στον εαυτό μου ότι «είμαι καλά» αν αυτό δεν είναι αλήθεια; Πώς μπορώ να εκφράσω κάτι θετικό όταν στην πραγματικότητα αισθάνομαι απογοήτευση, άγχος ή πόνο; Είναι απαραίτητο να συμπληρώσουμε τη φράση «είμαι καλά» λέγοντας «και μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θετικές σκέψεις είναι κάτι βασικό και απαραίτητο στην καθημερινότητά μας. Θετική σκέψη δεν σημαίνει άρνηση των προβλημάτων μας ή παράβλεψη των δυσκολιών μας. Πρόκειται απλώς για έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με κινητοποίηση και ενέργεια.

Αν βλέπω τα πράγματα με αρνητικό τρόπο και το επιβεβαιώνω αυτό με φράσεις του τύπου «δεν αξίζω», «κάνω τη ζωή μου πολύ δύσκολη» ή με παρόμοιες σκέψεις, το μόνο πράγμα που καταφέρνω είναι να παγιδέψω τον εαυτό μου σε περισσότερο πόνο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζω. Επομένως είναι πάντα καλύτερο να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και να λέτε στον εαυτό σας «είμαι καλά και θα το αντιμετωπίσω αυτό».

Δοκιμάστε το. Πείτε φωναχτά και δυνατά «είμαι καλά». Πείτε το με πίστη και ενέργεια. Αμέσως θα προσέξετε μια εσωτερική δύναμη που θα σας δώσει την απαραίτητη ώθηση να λύσετε τα προβλήματα. Ίσως τα πράγματα γύρω σας να μην πηγαίνουν καλά, όμως είστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσετε. Γιατί δεν δοκιμάζετε;

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης