Με «χρησμούς» μιλούν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης με τον βιασμό οδηγού ταξί από τον ηθοποιό Γιώργο Καρκά, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Τριπόλεως.

Επί της ουσίας συγκρούονται δύο εκδοχές. Αυτή που υποστηρίζει ο οδηγός του ταξί που είναι και το θύμα και εκείνη του ηθοποιού. Θα ανέμενε κάποιος πως θα ήταν δυνατόν να εξαχθεί κάποιο λογικό συμπέρασμα από τη διασταύρωση των δύο αυτών εκδοχών. Τελικά, ο «γρίφος» γίνεται πιο πολύπλοκος και τα κενά που έχουν διαπιστωθεί από την αρχή ακόμη πιο ευδιάκριτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πλέον φανερό πως το ταξί πραγματοποίησε μία αλλόκοτη κούρσα, από τη Μιχαήλ Βόδα στα Πατήσια έως του Γκύζη, αλλά με μία επίσκεψη στο Μοναστηράκι, ενδεχομένως και αλλού (Αγίας Άννης;), για να καταλήξει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Μόνον ένα τμήμα αυτής της κούρσας έχει καταγραφεί από το ψηφιακό σύστημα της εφαρμογής που χρησιμοποιεί η εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου. Είναι, επίσης, φανερό από τον συνδυασμό και των δύο καταθέσεων πως ο οδηγός (θύμα) διέκοψε με δική του πρωτοβουλία τη λειτουργία του ταξιμέτρου, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ηλεκτρονική εφαρμογή.

Είναι επίσης φανερό πως υπήρξε κακοποίηση του οδηγού. Το διαπίστωσε ο ιατροδικαστής. Είναι σίγουρο πως εντός της τσάντας του ηθοποιού και πάντως εντός του ταξί βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, μεθαμφεταμίνες και sisha γνωστού σκευάσματος που αποκαλείται και «κοκαΐνη του φτωχού». Επιπλέον, βρέθηκαν στην τσάντα του ηθοποιού ιατρικό γυναικολογικό εργαλείο (διαστολέας) καθώς και ερωτικά βοηθήματα (δονητές) και κάποιες άλλες ουσίες (υγρό – ρευστό σκεύασμα Jungle Juice) που προφανώς είναι λιπαντική ουσία.

Τι ισχυρίζεται ο ηθοποιός

«Εγώ είχα ραντεβού μετά, είχα ραντεβού να συνευρεθώ, δεν είχα την ανάγκη κανενός, αυτό φαίνεται από το κινητό μου τηλέφωνο. Προφανώς δεν θα καλούσα από την εφαρμογή να καλέσω ταξιτζή για να κάνω κάτι τέτοιο» ισχυρίζεται ο Γιώργος Καρκάς. «Εγώ τον κάλεσα (τον οδηγό εννοεί) από τη Μιχαήλ Βόδα για να τον διευκολύνω και να μην μπει στα στενά. Αρχικά ήθελα να πάω στην Ομόνοια. Δεν είχα ραντεβού ακόμα, το πρόσωπο είχε κάποιον άνθρωπο στο νοσοκομείο και για να μην ενοχλώ είχα στείλει 1-2 μηνύματα και περίμενα να με πάρει τηλέφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ήθελα να κάνω ψώνια για το ραντεβού. Περίμενα ένα τηλέφωνο από την άλλη πλευρά για την ώρα και το πού» συμπλήρωσε ο ηθοποιός λέγοντας για τις ώρες ότι «το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ψιλοάργησε, τον κάλεσα στις 18.30 και πρέπει να μπήκα λίγο πριν από τις 19.00 το βράδυ».

Και συνεχίζει ο ηθοποιός:

«Αρχικά πήγαμε στην Αγίου Κωνσταντίνου σε ένα sex shop και από εκεί και πέρα του το είπα χαριτολογώντας γιατί είμαστε νέοι άνθρωποι και πιάσαμε την κουβέντα για τη δική μας ζωή ο καθένας. Πριν κατέβω, τον ρώτησα “θέλεις να με περιμένεις και να γράφει το ταξίμετρο;” και εκείνος μου είπε ότι θα με περιμένει. Όταν βγήκα από το sex shop, του έκανα ένα σήμα “οκ” και μετά ότι έρχομαι σε λίγα λεπτά, συνολικά ήμουν εκτός ταξί κανά μισάωρο».

Ο 29χρονος ηθοποιός υποστηρίζει ότι, όταν επέστρεψε στο ταξί, είδε ότι είχε κλείσει το ταξίμετρο και πως ο οδηγός τού είπε «μην αγχώνεσαι, ξέρω τις διαδρομές». «Εγώ ακόμα περίμενα το μήνυμα από το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα πήγαμε στο μαγαζί και μόλις είδε το σαντουιτσάδικο είπε ”να η ευκαιρία να πάω τουαλέτα”» ισχυρίζεται ο Γιώργος Καρκάς.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, στο μαγαζί αυτό «εγώ έφαγα, αυτός κατέβηκε να πάει τουαλέτα. Μετά κοίταγε να δει τι θα παραγγείλει. Αργούσε το παιδί και του είπα να πάω στο ταξί να βρω τα τσιγάρα μου. Όταν ήταν η στιγμή να πληρώσουμε, αυτός έψαχνε ψιλά και τότε εγώ έδωσα την κάρτα να πληρώσω και του είπα ότι τα βρίσκουμε στη διαδρομή. Δεν προσφέρθηκα να τον κεράσω κάτι».

Κατά τον 29χρονο, «ο οδηγός ταξί υποστήριξε ότι του έριξα κάτι όταν πήγα να πάρω τα τσιγάρα μου από την τσάντα. Εγώ σπρέι δεν είχα πάνω μου. Δεν γνωρίζω γιατί τα λέει, υποψίες έχω από αυτά που βλέπω γιατί κατηγορούμαι».

Η άλλη εκδοχή

Ο πατέρας του ηθοποιού υιοθετεί, ωστόσο, μία άλλη λογική προσέγγιση.

«Το παιδί αυτήν τη στιγμή είναι στη φυλακή, θα πάω σήμερα να το δω, έχω μιλήσει με το παιδί όταν ήταν στα κρατητήρια, θεώρησε ότι αυτό το πράγμα είναι τόσο απλό, δεν έκανε καν χρήση του 48ώρου. ”Τι έκανα, δεν έκανα τίποτα, ας πάμε στον ανακριτή να τελειώνουμε”.

»Εκείνο που έχει συμβεί χοντρά, αυτό που θεωρώ εγώ, είναι μια στημένη κατάσταση, η οποία μπορεί να μην είχε στηθεί από την αρχή από το σπίτι του που ξεκίνησε ο ταξιτζής για να βγάλει το μεροκάματο, αλλά μπορεί να στήθηκε, να φτιάχτηκε έτσι, δεν ξέρω το ποιόν του ταξιτζή, αλλά στήθηκε έτσι. Αν πάρει κάποιος τη δικογραφία στα χέρια του, θα δει ότι όλο αυτό το πράγμα είναι τελείως ασύνδετο, είναι γεμάτο αντιφάσεις, έχει πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν μια κατάσταση. Αυτό που ενοχλεί εμάς και το παιδί είναι η χυδαία αντιμετώπισή του να τον βγάλουν στα μανταλάκια και να πουν ”να ο δράκος του Σέιχ Σου”, ας πούμε.

»Ένα θα σου πω, ο ταξιτζής πήγε τον γιο μου στο Ιπποκράτειο λιπόθυμο. Εφόσον τον είχε βιάσει, ας πούμε, θα έπρεπε να τον είχε πάει στην αστυνομία όχι στο νοσοκομείο. Τον πήγε στο νοσοκομείο και μόλις έφθασαν, άρχισε να τον χτυπάει και να λέει ”κοίταξε στον καφέ, κάτι μου έχει ρίξει”. Δηλαδή, πας έναν άνθρωπο να τον περιθάλψεις και μόλις φθάνεις στο νοσοκομείο, τον χτυπάς.

»Δεν ξέρω τι έγινε στο Μοναστηράκι, εκεί που πήγανε. Σε τελευταία ανάλυση, το να κάνεις χρήση κακό στον εαυτό σου κάνεις, αρκεί να μην κάνεις εμπόριο. Εντάξει, όταν σου βρεθεί μια ποσότητα που είναι για ατομική χρήση, να την κάνεις.

»Αυτοί φτιάχτηκαν και οι δύο φαίνεται, κάτι έγινε στην πορεία, πήρε ανάποδες και σου λέει ”κάτσε εδώ υπάρχει ψωμί”, σενάριο λέω και εγώ. Εμείς σαν οικογένεια δεν ζητάμε τίποτα από τον μηνυτή, τουλάχιστον προς το παρόν. Εμείς κάνουμε τις κινήσεις μέσω του δικηγόρου και ζητάμε μετατροπή της φυλάκισης σε έναν περιορισμό, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Συλλέγουμε στοιχεία, έχουμε συλλέξει πολλά στοιχεία, πιστεύουμε και οι δικηγόροι το πιστεύουν ότι ο Γιώργος θα δικαιωθεί. Δεν βγαίνει αυτό το πράγμα, δεν γίνεται, αυτό είναι σενάριο, τι να πω…

»Ο Γιώργος είναι στη φυλακή μέσα, παίρνει τη μάνα του και της λέει ”φέρε μια φόρμα πάνω κάτω XL, γιατί έχω έναν χοντρό συγκρατούμενο που φοράει συνέχεια την ίδια” και την άλλη μέρα την πήρε και της λέει ”φέρ’ την, ανεβάζει πίεση δεν έχει κανέναν να του φέρει”. Τον ρώτησαν μου λέει ό,τι λέει και στην κατάθεση που έγινε στην κατάθεση κάτω από συνθήκες αλλοφροσύνης. Με την άποψη ότι βρέθηκε κάπου που δεν το είχε φανταστεί. Δεν τον άφηναν να μας πάρει τηλέφωνο, τους έλεγε ”πάρτε τους γονείς μου”, δεν μας πήραν για 24 ώρες.

»Εγώ θα μιλήσω μαζί του σήμερα και από εκεί και πέρα θα αναλάβουν να συντάξουν την αντιμήνυση και όταν βγουν κάποιες άλλες εξετάσεις που γίνονται, DNA, καταθέσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη από γιατρούς που ήταν εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο, ζήτησε κατεπείγον η εισαγγελέας να ληφθούν καταθέσεις για να μάθουν και οι ίδιοι τι έγινε. Μολονότι όλα εκκρεμούν, η Ασφάλεια Αμπελοκήπων έδωσε σήμα για προφυλάκιση και δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

»Εμείς θα κινηθούμε νομικά και κατά του ελληνικού Δημοσίου και κατά της κατάπτυστης φυλλάδας που λέγεται Espresso, γιατί υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Τον βγάζεις τον άλλον έτσι χωρίς να έχει τελειώσει η προανάκριση.

»Επειδή ο Κωστόπουλος βγήκε ότι δεν είχε πάρει ναρκωτικά και τον σκότωσαν στο ξύλο οι αστυνομικοί, βρήκαμε να βγάλουμε αυτό που είναι πιασάρικο για να ασχολείται όλη η κοινή γνώμη με την πατάτα που έκανε η αστυνομία. Δεν υπάρχει σπρέι βιασμού, βρέθηκε σίσα που ο γιος μου δεν έχει πάρει ποτέ τέτοιο πράγμα. Βέβαια, είναι χρήστης περιστασιακός. Όχι σίσα όμως, δεν το χρησιμοποιεί ποτέ αυτό».

Τι ισχυρίζεται ο οδηγός του ταξί

«Πάμε στου Γκύζη να πάρουμε την παρέα μου πρώτα και θα συνεχίσουμε» είπε στον οδηγό ο ηθοποιός, σύμφωνα με την κατάθεση του ταξιτζή.

Όντως το ταξί φθάνει στου Γκύζη, όπου κατά την κατάθεση του οδηγού συναντούν τρία – τέσσερα άτομα τα οποία του πρότειναν συμμετοχή σε ερωτική συνεύρεση. Εκείνη τη στιγμή ο οδηγός πάτησε γκάζι και απομακρύνεται.

Δεν διευκρινίζεται στην κατάθεση το εάν υπήρξε περαιτέρω στιχομυθία με τον ηθοποιό επί της ερωτικής πρότασης. Αλλά λίγο αργότερα ο οδηγός αναφέρει πως σταμάτησαν για να αγοράσουν ένα σουβλάκι και καφέ. Εκεί σταματά να γράφει το ταξίμετρο, το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε στη συνέχεια. Έκτοτε η εφαρμογή διέκοψε τη λειτουργία της, αφού είναι συνδεδεμένη με το ταξίμετρο και εκλαμβάνεται από το σύστημα ως ιδιωτική μετακίνηση.

Οι δυο τους επανεμφανίζονται στο Ιπποκράτειο περίπου μία ώρα μετά τη στάση για τον καφέ και το σουβλάκι.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα χρονικό κενό καθώς και ένα ανεξήγητο χωροταξικό κενό από τη στιγμή που διεκόπη η λειτουργία του ταξιμέτρου έως τη στιγμή που το ταξί καταφθάνει στο νοσοκομείο.

Ο ηθοποιός είναι λιπόθυμος, αλλά και ο οδηγός είναι σε κακή κατάσταση. Οι γιατροί πέφτουν επάνω στον 29χρονο για να τον συνεφέρουν, αλλά σχεδόν ταυτόχρονα ο οδηγός του ταξί καταρρέει. Οι γιατροί επεμβαίνουν εκ νέου προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες αλλά και προβαίνοντας στις αναγκαίες εξετάσεις. Ο οδηγός συνέρχεται και αιφνιδίως επιτίθεται και αρχίζει να γρονθοκοπεί τον ηθοποιό. Οι γιατροί καλούν την ασφάλεια του νοσοκομείου και οι άνδρες ασφαλείας καλούν την αστυνομία, αφού τους χωρίζουν.

Τι αναφέρεται στη δικογραφία 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο νεαρός ηθοποιός, αφού νάρκωσε τον οδηγό ταξί, τον βίασε. Στην τσάντα του ηθοποιού που κατασχέθηκε από τις Αρχές βρέθηκαν μεθαμφεταμίνες, το άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό Sisha που έχει υγρά μπαταρίας και θεωρείται η «κοκαΐνη των φτωχών», χάπια με άγνωστη ουσία, ένα μπουκαλάκι με υγρό που είχε την ονομασία «jungle juice» ακόμα και γυναικολογικά εργαλεία διάνοιξης κόλπου, δονητές κ.λπ. Ο δράστης, αφού άφησε αναίσθητο το θύμα του, το σοδόμισε όπως φαίνεται με τον κολποδιαστολέα και δονητές και το βίασε.

Ο δράστης φέρεται να κάλεσε ταξί για μια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας. Η κλήση πραγματοποιήθηκε μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο του δράστη, άρα τα στοιχεία του ήταν καταγεγραμμένα.

Στη συνέχεια βίασε τον οδηγό ταξί, ρίχνοντάς του πρώτα κάποιο χάπι στον καφέ, και ενδεχομένως να τελούσε και εκείνος (ο δράστης) υπό την επήρεια ουσιών, κάτι που αναμένεται να αποδείξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται και για τους δύο.

Ο άτυχος οδηγός που εμφάνιζε απώλεια συνείδησης και μνήμης θυμήθηκε τον πελάτη του που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Αυτό που θυμάται καθαρά ο οδηγός του ταξί είναι πως κάποια στιγμή είδε τον πελάτη του λιπόθυμο δίπλα του και τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Κάποια στιγμή θυμάται να κατεβαίνει στη διαδρομή ο πελάτης του, να μιλάει με κάποια άτομα και να τον κοιτάζουν και στη συνέχεια να αποχωρούν από το σημείο. Λίγο πιο μετά θυμάται πως κατέβηκε στο περίπτερο ο οδηγός για να πάρει κάτι και πιθανόν σε αυτόν τον χρόνο ο δράστης κάτι του έριξε στον καφέ του. Αργότερα θυμάται αποσπασματικές εικόνες, τον πελάτη να τον χαϊδεύει στο πόδι, να του ξεκουμπώνει το πουκάμισο και να του ρίχνει κάτι σαν υγρό στον σβέρκο του.

Αυτό που θυμάται καθαρά είναι πως κάποια στιγμή είδε τον πελάτη του λιπόθυμο δίπλα του και τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Όταν κλήθηκε η αστυνομία, άρχισε να θυμάται αποσπασματικά όσα προαναφέρθηκαν και έπειτα δεν θυμόταν τίποτε άλλο παρά μόνο ότι ο πελάτης λιποθύμησε και τον πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί άρχισε να κάνει εμετούς και να εμφανίζει λιποθυμικές τάσεις το θύμα, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον ηθοποιό.

Το θύμα τόνισε στους αστυνομικούς πως ένιωθε κάποιες σωματικές ενοχλήσεις πέρα από τη ζάλη που αισθανόταν και του συνέστησαν να περάσει από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Εκεί, δυστυχώς, για τον άτυχο οδηγό ταξί διαπιστώθηκε πως είχε πέσει θύμα άγριου βιασμού και πως είχε καταναλώσει εν αγνοία του κάποια άγνωστη μέχρι στιγμής χημική ουσία… Έξαλλος ο οδηγός ταξί, μόλις ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα, δεν πίστευε αυτό που του συνέβη, υπέστη σοκ και άρχισε να ξεσπάει στα αντικείμενα που έβρισκε μπροστά του όντας σε αθλία ψυχολογική κατάσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης