Λύση στο κενό που έχει προκύψει για την τέλεση των Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας στο Χόρτο, αναζητούν τοπικοί φορείς, καθώς μέχρι και χθες δεν υπήρχε στη διάθεση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος ιερέας για να καλύψει τις ανάγκες εκκλησιασμού των 500 περίπου πιστών στην Παναγίτσα, στο μοναδικό Ιερό Ναό της περιοχής.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Δημητριάδος, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαϊωάννου, δήλωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλυφθεί το κενό στο Χόρτο και να τελεστούν ακώλυτα οι Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την περίοδο του Πάσχα, δημιουργούνται έκτακτες ανάγκες καθώς λειτουργούν Ιεροί Ναοί σε παραθεριστικούς οικισμούς ή εξωκλήσια που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό πιστών. Συνολικά στην περιφέρεια της Ι. Μητροπόλεώς μας, δημιουργούνται περίπου 25-30 κενά. Μπορούμε να πούμε ότι όλα τα κενά έχουν καλυφθεί, καθώς ιερείς από μεγάλες Ενορίες όπου υπηρετούν 3-4 κληρικοί, μετακινούνται προσωρινά σε περιφερειακούς Ιερούς Ναούς ή Ιερές Μονές.

Σε όλες τις περιπτώσεις που μας ζητήθηκε να καλύψουμε κενό, τα καταφέραμε. Με το Χόρτο, υπάρχει πράγματι ένα θέμα κι ελπίζω πως θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα σε θετική κατεύθυνση. Όλες οι Ακολουθίες θα τελεστούν σε κανονικούς χρόνους όπως και εκείνη της Αναστάσεως εκτός από το Κοιμητήριο Κούκος (Ι.Ν. Αγ. Λαζάρου), όπου κατά παράδοση, τελείται νωρίτερα από τους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς.

Σε τακτική βάση, καταλήγει ο π. Μάξιμος, η Ι.Μ. Δημητριάδος αντιμετωπίζει κενό δέκα περίπου θέσεων Ιερέων, κενά τα οποία προσπαθούμε να καλύπτουμε και με τη συνδρομή άμισθων κληρικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, φορείς της τοπικής κοινότητας στο Χόρτο, αναζητούν και εναλλακτικές λύσεις, όπως η διάθεση στρατιωτικού ιερέα από Μονάδα της περιοχής με την προσωρινή μετακίνηση να απαιτεί την έγκριση της Ι.Μ. Δημητριάδος.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης