Σε εξέλιξη βρίσκεται από την επιτροπή παραλαβής του Δήμου Ζακύνθου, η διαδικασία αξιολόγησης του εξοπλισμού για τη φάση της ενδιάμεσης λύσης των απορριμμάτων του νησιού, στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Λίβα στο χωριό Καταστάρι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα πρώτα απορριμματοφόρα έφθασαν στο χώρο και λίγο μετά τις 11, τα μηχανήματα κομποστοποίησης, της διαλογής των απορριμμάτων αλλά και της δεματοποίησης άνοιξαν τις μηχανές τους με την επιτροπή παραλαβής να ελέγχει εξονυχιστικά κάθε ενέργεια του ολοκαίνουργιου εξοπλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον χώρο, που φυλάσσεται μέρα νύχτα καθώς έχουν εμφανιστεί κρούσματα δολιοφθορών, βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Ζακύνθου Παναγιώτης Μυλωνάς που μαζί με άλλα στελέχη του φορέα συντόνιζαν όλες τις ενέργειες.

Στην πρώτη προσπάθεια παραλαβής του εξοπλισμού η αρμόδια επιτροπή του Δήμου απέρριψε, ως μη εναρμονισμένο με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού και της μελέτης, τον εξοπλισμό των μηχανημάτων, προκαλώντας κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς παρείχε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές ότι θα εφαρμοστούν με απόλυτη ακρίβεια τα όσα προβλέπει η νομοθεσία γα τον διαγωνισμό περιλαμβανομένων και των προδιαγραφών που ορίζει η μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σύμφωνα με μέλη της επιτροπής παραλαβής, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης