Δεν θα λείπει το ελληνικό στοιχείο από το ευρωψηφοδέλτιο του «La Republique en Marche» του Εμμανουέλ Μακρόν, αφού στους πρώτους 30 υποψήφιους συγκαταλέγεται και η Ελληνογαλλίδα γιατρός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, διακεκριμένη γυναικολόγος με πλούσιο επιστημονικό έργο, σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και εργάζεται σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι συνιδρύτρια της Ένωσης Πληροφόρησης για την ενδομητρίωση.

Μάλιστα έχει τιμηθεί με παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» από τον Φρανσουά Ολάντ για την προσφορά της στην ενημέρωση της κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα που άπτονται της ιατρικής επιστήμης και κυρίως της πάθησης της ενδομητρίωσης.

Το 2017 βρέθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου και πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση με θέμα:«Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2016, με αφορμή την καμπάνια της για την ενδομητρίωση, είχε φιλοξενηθεί σε μεγάλο αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Elle.

Είναι κόρη του πρώην αντιδημάρχου και νυν υποψηφίου δημάρχου Σικυωνίων Νίκου Ζαχαρόπουλου. 

Σημειώνεται πως τόσο η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου όσο και η Σάντρο Γκόζι- πρώην γραμματέας για Ευρωπαϊκά θέματα στην Ιταλία, είναι μέχρι στιγμής οι μόνες μη γαλλίδες υποψήφιες.

Σε κάθε περίπτωση όμως η πλήρης λίστα του κόμματος αναμένεται να  δημοσιοποιηθεί σε λίγες μέρες και πληροφορίες θέλουν την προσθήκη κι άλλων μη Γάλλων Υποψηφίων.

«Αν προχωρήσουμε με ξένους υποψηφίους θα χρειαστούμε να έχουμε επτά διαφορετικές εθνικότητες επειδή ο αριθμός ανταποκρίνεται στη δομή των ομάδων του ευρωκοινοβουλίου και στα δικά μας κριτήρια για διακρατικές λίστες» δήλωσε εξάλλου η Στεφανί Σεζουρνέ διευθύντρια της καμπάνιας της πολιτικής παράταξης του Προέδρου Μακρόν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης