Με ειδική πτήση από το Ισραήλ αναμένεται να φτάσει το Μεγάλο Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα το Άγιο Φως.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, θα μεταβεί στους Αγίους Τόπους προκειμένου να παραλάβει το Άγιο Φως και να το μεταφέρει στην Ελλάδα. Ωστόσο οι φετινές διαδικασίες θα είναι διαφορετικές από τις παλαιότερες, αφού θα γίνουν «με την προσήκουσα ταπεινότητα και σεμνά, όπως επιβάλλει η συγκυρία, και όχι με τιμές αρχηγού κράτους», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε χαρακτηριστικά: «θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω σε όλο το τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Θα ξεκινήσω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο Τάφο και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Άγιο Φως θα έρθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά κατά την άφιξή του στη χώρα δεν θα υπάρξουν ειδικές τελετές, ούτε κόκκινα χαλιά και μπάντες στο αεροδρόμιο, όπως παλαιότερα. Κατά τις ίδιες πηγές, στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι στο εξής το Άγιο Φως να μεταφέρεται με απλότητα και σεμνότητα από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα, χωρίς τις τελετές του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, είναι έτοιμος ο σχεδιασμός ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα εγκαίρως, καθώς φέτος η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση να γίνει στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι πέρσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είπε ο Κώστας Βλάσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης