Με την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων λόγω COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες (σήμερα ανακοινώθηκαν 217), η Κυβέρνηση προχώρησε σε δραστικά μέτρα προκειμένου να περιορίσει τον ιό.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης ισχύουν μόνο στα λόγια…Η χρήση μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική σε πάρα πολλά μέρη, μεταξύ άλλων και στα πλοία όπου επιβάτες και πλήρωμα έχουν υποχρέωση να κάνουν χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και μάλιστα σε όλους του χώρους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό βέβαια μπορεί να ισχύει σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χαρδαλιά αλλά όπως αποδεικνύεται σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ισχύει στην πράξη.  

Σημερινή εικόνα σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο στις Κυκλάδες. Μάσκα ούτε για δείγμα...

Με μάσκα και… χωρίς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα δείτε χαρακτηριστικά και από τις αποκλειστικές εικόνες του zougla.gr, στο πλοίο Διονύσιος Σολωμός  Την ώρα που στα μεγάφωνα ακουγόταν πως η χρήση μασκας είναι υποχρεωτική το ίδιο το πλήρωμα (μέρος αυτού) δεν φορούσε! της εταιρείας Zante Ferries που ταξιδεύει αυτή την ώρα με κατεύθυνση προς το λιμάνι του Πειραιά, ένα μεγάλο ποσοστό του πληρώματος δεν κάνει χρήση προστατευτικής μάσκας, σε άλλη περίπτωση η μάσκα… κρέμεται από το αυτί (κάτι που θυμίζει κράνος σε… αγκώνα), ενώ υπάρχει και μέλος του πληρώματος που κυκλοφορεί με μάσκα που φέρει διακριτικά ποδοσφαιρικής ομάδας!

Η εικόνα αυτή δεν αφορά όλα τα μέλη του πληρώματος καθώς υπάρχουν και αυτοί που τηρούν τη νομοθεσία…

 

Επειδή μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, δείτε παρακάτω πολύ περισσότερες, σε ένα πλοίο που θα “δέσει” στο λιμάνι του Πειραιά στις 12:15 π.μ. ξημερώματα Δευτέρας 17 Αυγούστου!

Εικόνα από το ... κυλικείο του πλοίου. Και εκεί συναντούμε μέλη του πληρώματος χωρίς μάσκα!

 

Μάσκα; Τι είναι αυτό;

 

Χρήση μάσκας για το... αυτί!

 

Η χρήση μάσκας σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέρη του πλοίου

 

Άραγε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους;

 

Ούτε και εδώ μάσκα. Μετρήστε τις περιπτώσεις χωρίς μάσκα κσι βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης