Χωρίς παιδίατρο έχει μείνει εδώ και έναν περίπου μήνα το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης και κατ’ επέκταση όλη η ορεινή περιοχή της Ξάνθης, σύμφωνα με δημοσίευμα του thrakitoday.com.

Ο λόγος…;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοναδική ιατρός βρίσκεται σε άδεια! Η συγκεκριμένη εργαζόμενος εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο του ΠΕΔΥ Ξάνθης όσο και του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, ενώ κάθε Πέμπτη βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας της Σταυρούπολης. Οι κάτοικοι της ορεινής Σταυρούπολης και των γύρω οικισμών διαμαρτύρονται καθώς εν μέσω θέρους και ενώ υπάρχουν αρκετά παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει διαθέσιμος παιδίατρος ώστε να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες προκύψουν. Παράλληλα επισημαίνουν πως ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας, μόλις μια ημέρα για την εξυπηρέτηση 150 περίπου παιδιών δεν επαρκεί.

Από τη μεριά του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου, ερωτηθείς σχετικά, αναφέρει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την παιδίατρο του Κέντρου Υγείας και πως απλώς δικαιούται και έχει λάβει την άδεια της. Τονίζει μάλιστα πως «παράπονα εύλογα υπάρχουν, ωστόσο εάν υπάρχει κάποιο έκτακτο περιστατικό έχουμε ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν κάποιον στο νοσοκομείο. Εδώ κάνουμε δουλειά και πρέπει να τονιστεί αυτό. Είμαστε πολύ καλύτερα συγκριτικά με τους γύρω Νομούς ενώ η παιδίατρος εξυπηρετεί και τις ανάγκες του ΠΕΔΥ αλλά και των Αβδήρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης