Χωρίς όριο ηλικίας οι μετατάξεις διοικητικών υπαλλήλων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, 15:20
Χωρίς όριο ηλικίας οι μετατάξεις διοικητικών υπαλλήλων
Μετάταξη διοικητικών υπαλλήλων χωρίς όριο ηλικίας που έθετε το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος πέτυχε με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του ο Συνήγορος του Πολίτη.

Ειδικότερα, ο ΣτΠ πληροφορήθηκε την ανακοίνωση-πρόσκληση του ΝΕΕ για μετάταξη διοικητικών υπαλλήλων, η οποία έθετε ανώτατο όριο ηλικίας (εν προκειμένω τα 40 χρόνια) μεταξύ των προσόντων που απαιτούνταν για την κάλυψη των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί.

Ο Συνήγορος παρενέβη αυτεπάγγελτα, ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης στις περιπτώσεις που αυτή παραβιάζεται από δημόσιες υπηρεσίες (ν. 3304/2005), και απηύθυνε έγγραφο στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Με έγγραφό του επισήμανε ότι «η διακριτική μεταχείριση εις βάρος προσώπων, μεταξύ άλλων, λόγω ηλικίας, έχει απαγορευτεί στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας σύμφωνα µε την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων και ότι τυχόν διακριτική μεταχείριση λόγω ηλικίας δικαιολογείται μόνον όταν πληρούνται συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις».

Το ΝΕΕ ανταποκρίθηκε θετικά στο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη και ανακάλεσε την επίμαχη ανακοίνωση, διακόπτοντας τη σχετική διαδικασία, και εξέδωσε νέα χωρίς να θέτει κανέναν ηλικιακό περιορισμό.

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, 15:26