Χωρίς Μετρό θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη 16 Ιουνίου, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), εξήγγειλε 24ωρη απεργία αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θα ψηφιστεί εκείνη την ημέρα.

Παράλληλα, τη μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο στις 18:00, στην Πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα, με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση πορείας διαμαρτυρίας στις 16 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης