Χωρίς ερωτήσεις στους μάρτυρες από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα συνεχιστεί πλέον η έρευνα στον Άρειο Πάγο για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους χειρισμούς του φακέλου της Novartis.

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών αποφάνθηκε με οριακή πλειοψηφία (3-2), σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η  εισαγγελική λειτουργός δεν έχει δικαίωμα να ρωτά στο στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα αυτό είχε μπλοκάρει την έρευνα και χρειάστηκε να φτάσει στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για να επιλυθεί μετά τις έντονες αντιρρήσεις που εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον οποίο δημιουργούσαν νομικό πρόβλημα οι ερωτήσεις της αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασιλικής Θεοδώρου που παρίστατο στην εξέταση των μαρτύρων.

Έτσι, η έρευνα «πάγωσε»  προσωρινά έως ότου επιλυθεί το νομικό ζήτημα για το εάν η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που είχε κληρωθεί για την έρευνα, είχε δικαίωμα όχι μόνο να παρίσταται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων και να ακούει αλλά και να υποβάλει ερωτήσεις.

Το δικαστικό συμβούλιο τελικά, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάνθηκε ότι η εισαγγελική λειτουργός δεν μπορεί να θέτει ερωτήσεις, αλλά μόνο να παρίσταται κατά την εξέταση των μαρτύρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτή την εξέλιξη, για την ερχόμενη Παρασκευή έχει κληθεί να ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τη Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης