Τριτοκοσμικές συνθήκες βίωσαν οι ασθενείς στο νοσοκομείο του Κιλκίς, οι οποίοι έμειναν επί τρεις ημέρες χωρίς θέρμανση, εξ’ αιτίας γραφειοκρατικών εμποδίων.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε ντόμινο προβλημάτων αφού αναβλήθηκαν χειρουργεία, ενώ δεν υπήρχε ούτε ζεστό νερό για το λουτρό των νεογνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Κιλκίς» καταγγέλλει το γραφείο Επιτρόπου Κιλκίς για «γραφειοκρατική αγκύλωση», καθώς η μη έγκαιρη θεώρηση του σχετικού χρηματικού εντάλματος «έθεσε σε κίνδυνο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος».

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Τετάρτη έως και Παρασκευή η μη επαρκής προμήθεια καυσίμων οδήγησε σε «αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων (βαρέων καταγμάτων υπερηλίκων, γυναικολογικών κ.ά.), ανεπαρκή θέρμανση, έλλειψη ζεστού νερού χρήσης για λουτρό των νεογνών και των λεχώνων αλλά και παραγωγής ατμού για τα μηχανήματα αποστείρωσης και λειτουργίας των πλυντηρίων, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι εκκλήσεις από μέρους των υπηρεσιών του νοσοκομείου προς το Γραφείο της Επιτρόπου δεν εισακούστηκαν, με το Σωματείο να κάνει λόγο για «άγνοια κινδύνου και παντελούς έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν ότι «η Διοίκηση του νοσοκομείου, περίμενε και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου αφού είχε ήδη ενημερώσει αρμοδίως για την οριακή κατάσταση η οποία δημιουργείτο, και μόλις διέγνωσε ότι το ένταλμα δεν επρόκειτο να θεωρηθεί, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου αναλαμβάνοντας πλήρως όλες τις δεσμεύσεις αλλά και την ευθύνη, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή λειτουργία του ιδρύματος η οποία ετέθη σε κίνδυνο από την Επίτροπο».

Διαβάστε επίσης: Αγοράκι πέντε ετών ξεψύχησε λόγω ελλείψεων του ΕΣΥ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014, 09:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης