Για σωρεία απατών που περιελάμβαναν πολιτιστικές εκδηλώσεις-φαντάσματα, φοροδιαφυγή, πλαστά φορολογικά στοιχεία κ.ά. συνελήφθη στη Γλυφάδα η Δραμινή δημοσιογράφος Σ. Μπ., η οποία εδώ και χρόνια διέμενε μόνιμα στην Παλλήνη Αττικής.

Οι εκδηλώσεις-μαϊμού, τα συμφωνητικά και η… Γλυκερία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση ανάγεται στην περίοδο 2005-2006. Τότε, η εν λόγω δημοσιογράφος φέρεται να είχε καταχραστεί χρήματα από τη Νομαρχία Καβάλας για σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ…

Η ίδια συστηνόταν ως συνεργάτιδα γνωστών τραγουδιστών, μεταξύ άλλων της Γλυκερίας, και έπειθε τις αρμόδιες Αρχές να της ανατεθεί η οργάνωση -δήθεν- συναυλιών. Η ίδια, όπως ανέφερε και παλαιό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νεάπολις», ήταν πρωταγωνίστρια σε έναν «χορό» χιλιάδων ευρώ με διάτρητες ταμειακές υπηρεσίες.

Απολάμβανε τη δυνατότητα να κόβει τιμολόγια, να υπογράφει συμφωνητικά έργων συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκά προγράμματα και να πληρώνεται με διαδικασίες-εξπρές για τις εκδηλώσεις που δεν υλοποιούσε. Για όλα τα παραπάνω είχε καταδικαστεί, ωστόσο είχε διαφύγει τη σύλληψη και είχε μετακομίσει στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια φέρεται να διαβιούσε μία πολυτελή ζωή, οδηγώντας ακριβά τζιπ και κυκλοφορώντας σε «in» στέκια της Αθήνας, ενώ συστηνόταν και ως πρώην στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Πληροφορίες αναφέρουν πως παρά τον πολυτελή της βίο, η ίδια… απέφευγε διαρκώς να τακτοποιεί τις φορολογικές και λοιπές οικονομικές της υποχρεώσεις.

Ως αποτέλεσμα, το όνομά της είχε συμπεριληφθεί στις λίστες των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, καθώς φερόταν να χρωστά περισσότερα από 250.000 ευρώ.

Όσο για τις καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της, αφορούν σε:

– έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων 2015 αξίας άνω των 150.000 ευρώ
– αυτουργία από κοινού και συνέργεια σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ
– φοροδιαφυγή (σ.σ.: βούλευμα του 2014)
– μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο (δύο καταδικαστικές αποφάσεις για τα έτη 2015-2016).

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 22-11-2016 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά από συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος της ανωτέρω εκκρεμούσαν τέσσερις (4) καταδικαστικές αποφάσεις και ένα (1) ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων, της ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας σε απιστία στην Υπηρεσία καθώς και για φοροδιαφυγή και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικής ποινής οκτώ (8) ετών κάθειρξης και επτά (7) ετών φυλάκισης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης