Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σε συμμορία ληστών που δρούσε στο Παλαιό Φάληρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ όταν οι αστυνομικοί παρατήρησαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Έκαναν σήμα προκειμένου να προβούν σε έλεγχο, ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα χωρίς να συμμορφωθεί. 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν εντός του οχήματος διαρρηκτικά εργαλεία.

Τα «χτυπήματα»

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες δρούσαν στο Παλαιό Φάληρο και εμπλέκονται στις παρακάτω περιπτώσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Περί τις 21.30 το βράδυ της Παρασκευή της 12ης Μαΐου οι δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου που βρίσκεται επί της οδού Αλκυόνης.

– Περί τις 4.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης της 28ης Απριλίου, οι δράστες έκλεψαν από την περιοχή ένα αυτοκίνητο μάρκας Nissan.

– Με το κλεμμένο Nissan, την ίδια μέρα, τα μέλη της ομάδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μετέβησαν σε περίπτερο που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου και με την απειλή λοστών δέσμευσαν τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου και έκλεψαν τσιγάρα, χρήματα και άλλα αντικείμενα καθώς και το κινητό του ιδιοκτήτη. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συλληφθέντες απασχολούν τις Αρχές επί σειρά ετών. Ειδικότερα εμπλέκονται σε κλοπές που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2017, δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Π. Φαλήρου. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης