Ένα περίεργο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. Την περασμένη Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού κλήθηκε να διασώσει πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών.

Η λέμβος ήταν γεμάτη μετανάστες οι οποίοι υπέδειξαν έναν 24χρονο Σύρο ως το διακινητή που ανέλαβε να φέρει σε πέρας τη μεταφορά τους από τα τουρκικά παράλια στη Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη σύλληψή του ο 24χρονος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας, ισχυριζόμενος ότι λαμβάνει θεραπευτική αγωγή λόγω νευρικών διαταραχών. Στη διάρκεια της κράτησής του στο Λιμεναρχείο ούρλιαζε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο όπου του χορηγήθηκε ηρεμιστική ένεση. Παρά τις ελπίδες των λιμενικών ότι θα ηρεμήσει μετά την ένεση, ο 24χρονος συνέχισε να ξεσπά βίαια. Μάλιστα ξεκόλλησε πλαστικά πλακάκια και χαράκτηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το επόμενο πρωί οι λιμενικοί τον βρήκαν στο κελί ανάμεσα σε περιττώματα και ακαθαρσίες. Τα ίδια βίαια ξεσπάσματα είχε και κατά την μεταφορά του ενώπιον του Ανακριτή, με αποτέλεσμα να σταλεί πίσω στο Λιμεναρχείο και από εκεί και πάλι στο Νοσοκομείο. Και στο ειδικό κελί του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου ο 24χρονος ξεκόλλησε και πάλι τα πλακάκια, επιχειρώντας να θέσει τέλος στη ζωή του, αφού οι γιατροί τον εντόπισαν με τραύματα, στα χέρια, στα πόδια και στο λαιμό.
Ως αποτέλεσμα οι γιατροί αποφάσισαν να του χορηγήσουν μεγαλύτερη δόση ηρεμιστικής ένεσης προκειμένου να διατηρηθεί σε καταστολή. Η απόφαση για το μέλλον του δεν έχει ακόμα παρθεί.
Την είδηση επιβεβαίωσε και η διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου.

Πηγή: Politischios.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης