Η επέλαση του Λεάνδρου συνεχίζεται στην περιοχή της Φθιώτιδας. Μετά τη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου εκτός από τις ορεινές περιοχές όπου και είχαμε τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού, ειδικά στην Δυτική Φθιώτιδα, και τα χωριά Γαρδίκι Ομιλαίων, Πουγκάκια, Κανάλια, Γραμμένη Οξυά και άλλα ορεινά σημεία της περιοχής μας, χιονοπτώσεις είχαμε και στην Οίτη και τα χωριά των Βαρδούσιων προς την Φωκίδα. Το περισσότερο χιόνι έπεσε προς Φωκίδα και Νοτιοδυτικά σύμφωνα με την ως τώρα ενημέρωση χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα ζητήματα μιας και ο στόλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με 30 εκχιονιστικά και 100 περίπου χωματουργικά οχήματα ιδιωτών να βρίσκονται στις επάλξεις.

«Το χιόνι έφτασε ως τα 200 μέτρα ωστόσο ο περισσότερος όγκος έπεσε πάνω από 250-300 μέτρα. Δεν είχαμε προβλήματα. Τα μηχανήματα ενεργούν συνεχώς όλο το βράδυ και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα ζήτημα. Έχουν πέσει τόνοι αλάτι…» σημειώνει στο Lamianow.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χωριά της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη και στα ορεινά χωριά όπως το Γαρδίκι και τα Πουγκάκια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά.

Χιόνι έπεσε και στην Λαμία τα ξημερώματα ωστόσο λίγοι ήταν εκείνοι που το αντιλήφθηκαν. Μάλιστα χιονόπτωση είχαμε στην Βόρεια Λαμία μέχρι και το δημοτικό Θέατρο αλλά και λιγότερο στη Νότια πλευρά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα στο εθνικό οδικό δίκτυο ιδιαίτερα στη ΠΑΘΕ Αθηνών-Θεσσαλονίκης ενώ δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό σταθμευμένα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Lamianow.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης