Γράφημα για το πως κινήθηκε το νέφος της πυρκαγιάς στην Αττική από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Μεταμόρφωση, δείχνει χάρτης του meteo.

Στο σχετικό σημείωμα από το meteo αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το νέφος της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου 15/08 σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών επί της οδού Σωρού στη Μεταμόρφωση Αττικής σκέπασε μεγάλο μέρος της Αττικής μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζουμε μια πρώτη προσέγγιση του παράγοντα αραίωσης (δείκτης για τη συγκέντρωση ρύπων στην ατμόσφαιρα) από αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης για τα πρώτα 100μ ύψος από το έδαφος. Αμέσως μετά την έναρξη της πυρκαγιάς μεταξύ 06:45-07:45 βλέπουμε ότι το κέντρο της Αθήνας δέχθηκε μεγάλες ποσότητες αερολυμάτων (κίτρινες και μπλε αποχρώσεις), ενώ στη συνέχεια μέχρι το μεσημέρι και τα νότια προάστια της Αθήνας είχαν σκεπαστεί από το πυκνό νέφος. Τις απογευματινές ώρες οι ελαφρώς ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι μείωσαν τη συγκέντρωση του καπνού και παρατηρείται στροφή του πλουμίου προς τα δυτικά προάστια της Αθήνας. Η πυρκαγιά αργά το απόγευμα του Σαββάτου έχει τεθεί υπό έλεγχο και η συγκέντρωση καπνού έχει μειωθεί σημαντικά, παραμένουν όμως αυξημένες ποσότητες καπνού στην κατώτερη ατμόσφαιρα δυτικά της Αθήνας». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης