Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας το πρωί της Τετάρτης, η οποία είχε ως θέμα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που εδώ και τρεις ημέρες έχουν προκύψει σε όλη την Αττική και κυρίως στα βόρεια προάστια.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα έχει αποκατασταθεί η πλειονότητα των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στα βόρεια προάστια της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις της τελευταίας 20ετίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ύφεση και ο αγώνας δίνεται σήμερα στην Κρήτη» είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Τόνισε επίσης πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ηλεκτροδότηση, με τα συνεργεία της ΕΜΑΚ και τον Στρατό να δίνουν μάχη όλο το βράδυ της Τρίτης για την αποκατάστασή του.

«Ήταν ένα καθολικό φαινόμενο, η κακοκαιρία χτύπησε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν αφορούσε μόνο την Αττική. Στην Εύβοια μόνο αλλάξαμε 500 στήλες της ΔΕΗ» τόνισε.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση του ρεύματος, όπου υπάρχουν συντριπτικές ζημιές. Έπεσαν πολλά δέντρα και έχουν συμπαρασύρει τα δίκτυα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα βόρεια και ανατολικά» είπε και πρόσθεσε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών ηλεκτροδότησης θα έχει αποκατασταθεί έως το βράδυ της Τετάρτης. Έπειτα θα υπάρχουν οι μεμονωμένες βλάβες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης