Εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας μένει καθημερινά μεγάλος αριθμός μαθητών, για τους οποίους δεν προβλέπεται τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με δηλώσεις του Θανάση Κοκονά, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, στο GRTimes «πλέον τα παιδιά που μένουν εκτός μαθημάτων είναι πολλά, καθότι αποτελούν επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «για τα παιδιά που δεν μπορούν να έρθουν στο σχολείο, είτε γιατί νοσούν είτε γιατί έχουν έρθει σε επαφή με περιστατικά είτε επειδή φέρουν συμπτώματα, δεν προβλέπεται τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα να προκύπτει μαθησιακό κενό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση προβλέπεται μόνο σε περίπτωση που κλείσει εντελώς ένα τμήμα. Για να συμβεί ωστόσο αυτό, όπως επισημαίνει και ο κ. Κοκονάς, «πρέπει να νοσήσει το 50%+1 μαθητές. Δηλαδή, εάν σε ένα τμήμα με 26 μαθητές νοσούν οι 14, τότε κλείνει και προβλέπεται τηλεκπαίδευση. Εάν όμως νοσούν οι 13, τότε αυτοί μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Από την αρχή της χρονιάς δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο για αυτούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι ότι «σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές για τηλεκπαίδευση». Κι όπως λέει, «μπορεί η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, να πανηγυρίζει ότι όλα είναι καλά, αλλά τι μόρφωση παίρνουν έτσι τα παιδιά αυτά; Η κατάσταση είναι χαοτική. Πρόκειται για μια χαμένη χρονιά. Λέει ότι η εκπαίδευση αποτελεί ένα εργαλείο, αλλά όπως φαίνεται, αυτό δεν ισχύει για όλους…».

Ανήσυχοι οι γονείς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι γονείς, καθώς η ανησυχία στις τάξεις τους εντείνεται, ενώ οι απορίες που δημιουργούνται είναι πολλές και άλυτες.  Πολλοί αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να δώσουν το «παρών» στις δουλειές τους ενώ τα παιδιά τους νοσούν, ενώ σε άλλους δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη ο τρόπος με τον οποίον θα δηλωθεί το κρούσμα στον ΕΟΔΥ, όπου και τηλεφωνούν, χωρίς ωστόσο να παίρνουν απάντηση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης