Τον Γολγοθά που βιώνει προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου  για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό, διηγείται στο zougla.gr. μια πολίτης, κάτοικος των Αθηνών. H Iωάννα Ελούλ είναι 64 ετών και επικοινώνησε με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα για να καταγγείλει μεταξύ άλλων την αδιαφορία των αρμοδίων όσον αφορά στη διαδικασία των ραντεβού για τον εμβολιασμό της ενώ περιγράφει και την περιπέτειά της αφού εμφάνισε αλλεργική αντίδραση μερικές ημέρες έπειτα από την πρώτη δόση.

Όπως επισημαίνει, στις 22 Φεβρουαρίου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 58. Σε 14 ημέρες όμως, δηλαδή στις 8 Μαρτίου του 2021 παρουσίασε μια γενικευμένη αλλεργία.  Τα συμπτώματα τα οποία είχε ήταν κοκκινίλες και καντήλες μεγάλες σε όλο της το σώμα, ακόμα και στο κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι στις 9 Μαρτίου, τηλεφώνησε στο εμβολιαστικό κέντρο για να αναφέρει το περιστατικό και όπως λέει τη συμβούλεψαν να κάνει μια συγκεκριμένη εξέταση για να διαπιστωθεί εάν όντως τα συμπτώματά της ήταν αλλεργία ή κάτι άλλο.

«Έκανα μια ειδική εξέταση αίματος, ανοσοσφαιρίνη, η οποία έδειξε τιμή 2.210 όταν το φυσιολογικό είναι μέχρι το 100. Παράλληλα μίλησα και με αλλεργιολόγο ιδιώτη ο οποίος μου έδωσε αγωγή. Τα συμπτώματα υποχώρησαν σταδιακά έπειτα από μια εβδομάδα», υποστηρίζει.

Φωτογραφία με τα συμπτώματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας την περιγραφή της αναφέρει πως στις 11 Μαΐου πηγαίνει κανονικά στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

«Εκεί, είπα στον ιατρό για την αλλεργία που παρουσίασα, του έδειξα και τις φωτογραφίες αλλά και την εξέταση», αναφέρει.

Φωτογραφία με τα συμπτώματα

Η κα Ελούλ διευκρινίζει πως ο γιατρός τη συμβούλεψε να μην κάνει τη δεύτερη δόση της ΑstraZeneca διότι μπορεί να της προκαλούσε εκ νέου αλλεργική αντίδραση πιο σοβαρή.

Της είπε όμως, όπως ισχυρίζεται, πως μπορεί να κάνει τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της Pfizer και τη συμβούλεψε να μπει στην πλατφόρμα για να κάνει την αλλαγή.

Φωτογραφία με τα συμπτώματα

Η ίδια λοιπόν αναφέρει πως στην πλατφόρμα που εισέρχεται για να κάνει την αλλαγή, το σύστημα δεν τη δέχεται και την οδηγεί στο να κάνει μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca.

Προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημά της, επικοινώνησε ηλεκτρονικά με την πλατφόρμα emvolio.gov προκειμένου να πάρει απαντήσεις για το θέμα της. Αλλά τελικά για την ίδια τα πράγματα μπλέχτηκαν ακόμα περισσότερο.

Φωτογραφία με τα συμπτώματα

«Η απάντηση ήταν ότι την αλλαγή εμβολίου θα πρέπει να την ζητήσει ο θεράποντας ιατρός αλλά μόνο σε περίπτωση που έχει υπάρξει θρομβοτικό επεισόδιο», τονίζει.

Ποιος τελικά θα απαντήσει σε αυτόν τον πολίτη τι πρέπει να κάνει ; Γιατί άλλα της λέει ο ένας κι άλλα ο άλλος ; Γιατί παίζουν με την υγεία της ;

Ακούστε τι περιγράφει στο zougla.gr:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης