Χανιά: Συγκέντρωση 3,5 τόνων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 11:01
Χανιά: Συγκέντρωση 3,5 τόνων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων

Σημαντικά αποτελέσματα είχε η δράση του Δήμου Χανίων για τη συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων με το σύστημα «πόρτα πόρτα», που υλοποιήθηκε στην πόλη.

Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα συγκέντρωσαν συνεργεία του Δήμου και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.), το πρωί της Πέμπτης 15 Απριλίου, με την ποσότητά τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, να φθάνει τα 3.500 κιλά.

Η συγκέντρωση έγινε μετά από συνεννόηση με πολίτες που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα, ενώ οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που συγκεντρώθηκαν θα σταλούν για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Μιχάλης Τσουπάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της δράσης τονίζοντας ότι «το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και αποδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει στον κόσμο να ανακυκλώνει σωστά οτιδήποτε του είναι αχρείαστο.

»Μέλημα δικό μας είναι να φροντίζουμε για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων αυτών, με σεβασμό στο περιβάλλον, βασισμένη στην κοινωνική συνείδηση, και με βασικό σκοπό τη φυσική κληρονομιά που θα μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές» συμπλήρωσε ο κ. Τσουπάκης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 11:04