Χανιά: Ψηφιακό εξοπλισμό στα σχολεία της πόλης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 13:37
Χανιά: Ψηφιακό εξοπλισμό στα σχολεία της πόλης

Συσκευές tablet, προκειμένου να δοθούν σε εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης ώστε να καλυφθούν κενά που υπάρχουν στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προμηθεύεται ο Δήμος Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό και από ιδίους πόρους προχωρά στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού (tablet), συνολικού ύψους 72.000 ευρώ που αντιστοιχούν περίπου σε 600 συσκευές.

Το υλικό θα παραδοθεί στις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, οι οποίες θα έχουν την τελική ευθύνη διανομής του στους μαθητές σχολικών μονάδων του Δήμου Χανίων.

Σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επισημαίνει ότι «ο δήμος δεν μένει αμέτοχος στις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, θέλοντας να διασφαλίσει την ισάξια συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν εμπίπτει άμεσα στις αρμοδιότητές μας, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και αναλαμβάνουμε τη σχετική πρωτοβουλία».

Την μέριμνα για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας έχουν αναλάβει οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, και Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από ιδιώτες να προσφέρουν μέσω του δήμου ψηφιακό εξοπλισμό για σχολεία της περιοχής.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 13:48