Περισσότερες από 40 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στις αποθήκες του Δήμου Χανίων θα αποσταλούν σε πυρόπληκτους περιοχών της χώρας.

Η συγκέντρωση των ειδών ξεκίνησε τη Δευτέρα 9 Αυγούστου και ολοκληρώνεται αύριο το απόγευμα, Πέμπτη 12 Αυγούστου, με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, να επισημαίνει την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία του δήμου για τη συγκέντρωση αυτών των ειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πολίτες των Χανίων έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη τους. Είναι εξαιρετικά συγκινητικό ότι μέσα σε λίγες ημέρες σύσσωμοι οι φορείς και μεμονωμένοι πολίτες κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες από 40 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης που θα σταλούν σε πολίτες πυρόπληκτων περιοχών», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των υπηρεσιών του δήμου στη συγκέντρωση και κατανομή των ειδών, ενώ για τη συνεισφορά των πολιτών σημείωσε: «Η προσφορά και η αλληλεγγύη των πολιτών δίνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα, όταν υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις, είναι ενωμένη». Επίσης, είπε ότι τα είδη θα μεταφέρει δωρεάν εταιρεία μεταφορών της πόλης.

Εκτός από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκε και ποσότητα τριών τόνων ξηράς τροφής, που θα διατεθεί στις πυρόπληκτες περιοχές για τη φροντίδα ζώων, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας, η τοπική εκκλησία και φορείς της περιοχής, ενώ από σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου έως την Παρασκευή 12 Αυγούστου συγκεντρώνονται είδη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης