Χανιά: Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων για τους δασικούς χάρτες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, 15:51
Χανιά: Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων για τους δασικούς χάρτες

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Χανίων και της Αντιπεριφέρειας πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζήτησαν να μην προχωρήσει η Πολιτεία στην κύρωση των δασικών χαρτών, υποστηρίζοντας ότι περιέχουν λανθασμένα στοιχεία, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολύμνια Σκλαβάκη, στην οποία επέδωσαν και ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι συγκεντρωμένοι που είχαν και τη συμπαράσταση των δημάρχων Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, και Σφακίων, Μανούσου Χιωτάκη, έφτασαν στη Διεύθυνση Δασών με μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από την είσοδο της πόλης των Χανίων στον κόμβο Μουρνιών. Μετά τη Διεύθυνση Δασών κατευθύνθηκαν με τα οχήματά τους προς την Αντιπεριφέρεια Χανίων κλείνοντας για περίπου μισή ώρα τον δρόμο μπροστά από το κτήριο όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες της.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, επισημαίνοντας ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για αλλαγές στους δασικούς χάρτες, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη η Πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις και μετά να ακολουθήσει η ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, που απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους μετέφερε τη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ζητάει να υπάρξουν αλλαγές στους δασικούς χάρτες.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, 16:01