Σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή καταδίκασε πρωτόδικα τον τότε προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καθώς του καταλογίστηκε υπαιτιότητα για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Η υπόθεση αφορά τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα ενός νεαρού αστυνομικού τον Μάρτιο του 2010 στην περιοχή στο Σόδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο νέος άντρας έπεσε σε λακκούβα και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως ήταν συνολικά επτά άτομα, προϊστάμενος και συνεργείο του Δήμου, όμως πέρα από την καταδίκη του τότε προϊσταμένου το υπόλοιπο συνεργείο κρίθηκε αθώο.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του τότε προϊσταμένου δήλωσαν πως θα ασκήσουν έφεση για την επανεξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς -όπως είπαν- υπάρχει πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας ότι το δυστύχημα έγινε πριν από το σημείο όπου υπήρχε η καθίζηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, επεσήμαναν πως στα διοικητικά δικαστήρια σε πρώτο βαθμό απερρίφθη η αίτηση της οικογένειας του νεκρού που ζητούσε αποζημίωση από τον Δήμο, ενώ θα ακολουθήσει και η δίκη στα διοικητικά δικαστήρια σε δεύτερο βαθμό στις 4 Φεβρουαρίου .

Πηγή: haniotika-nea

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης