Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών, εξαγοράσιμης προς 5 ευρώ την ημέρα και χωρίς το δικαίωμα αναστολής της ποινής, καταδικάστηκε από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων εργοδότης που κρίθηκε ένοχος για την πράξη της εκβίασης σε βάρος εργαζομένων.

Σε βάρος του εργοδότη υπήρξαν το 2015 καταγγελίες από εργαζόμενες ότι τις υποχρέωνε να επιστρέφουν μέρος του μισθού τους, τον οποίο λάμβαναν μέσω τραπέζης με την απειλή της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υπόθεση αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

«Χθες μετά από μία πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδίκασε σε 40 μήνες φυλάκιση, εργοδότη για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση. Έπειτα από έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο ότι ο εργοδότης τους εκβιαστικά τους ζητούσε να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, προωθήσαμε τις παραπάνω καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη. Ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά -ως όφειλε- μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στη συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά “ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας ή δεν θα τους ανανέωνε τη σύμβαση εργασίας”».

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο καταλήγει: «Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών τους, αλλά να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο, όπου και θα έχουν την αμέριστη βοήθειά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης