Σκάφος με ιστορία που πηγαίνει 119 χρόνια πίσω ήταν το ιστιοφόρο που βυθίστηκε στον κόλπο της Σούδας, συμπαρασύροντας τον 74χρονο Βρετανό ιδιοκτήτη του. Το Coral Of Cowes κατασκευάστηκε το 1902 από τους White Brothers και αρχικά ονομαζόταν «Bamba III». Συμμετείχε σε αγώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, κερδίζοντας το King’s Cup του 1926 και του 1928.

Το 2005 του έγινε συντήρηση στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής και αργότερα στη Γρενάδα, με αποτέλεσμα η αξία του ιστορικού σκάφους να φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανάρτηση του στο Facebook, o προηγούμενος ιδιοκτήτης του Coral Of Cowes, Richard Oswald, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του 74χρονου Χιού Ρόμπερτς. «Ήταν μία πολύ θλιβερή είδηση. Πριν από πέντε χρόνια παρέδωσα αυτό το υπέροχο σκάφος σε έναν νέο κυβερνήτη. Αυτός ο καπετάνιος, ένας Σκωτσέζος, ένας πραγματικός κύριος, ο Χιού Ρόμπερτς, πρώην αξιωματικός του ναυτικού, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων και ένας πραγματικός λόρδος. Απόψε θα σηκώσω ένα ποτήρι από το καλύτερο ουίσκι  στη μνήμη του Χιού και του ασύγκριτου σκάφους του» έγραψε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης