Η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής των Χανίων, ενόψει του χειμώνα, τέθηκε επί τάπητος τη Δευτέρα, σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας, που συνήλθε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Απόστολου Βουλγαράκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ο σχεδιασμός που υπάρχει για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στον τομέα της πρόληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι παρά την ελλειπή χρηματοδότηση, οι υπηρεσίες θα πραγματοποιήσουν, όπου κρίνεται αναγκαίο, τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε καθοριστικός είναι ο ρόλος των δήμων, οι οποίοι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε καθαρισμούς ρεμάτων και φρεατιών, αλλά και των πολιτών, οι οποίοι δεν θα πρέπει να δημιουργούν προβλήματα φράζοντας ρέματα και φρεάτια, με κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, Αντώνης Σχετάκης, ανέφερε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου καθαρίστηκαν 4.000 φρεάτια και σχάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκανε, δε, γνωστό πως έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, στον ποταμό Μορώνη και στη δυτική πλευρά του Κλαδισού ποταμού, με κόστος που θα φθάσει συνολικά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών, οι οποίοι εμπλέκονται στον σχεδιασμό δήλωσαν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης