Χανιά: Αναβλήθηκε η δίκη των νηπιαγωγών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 12:43
Χανιά: Αναβλήθηκε η δίκη των νηπιαγωγών

Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων νηπιαγωγών που μίλησαν στα παιδιά για τα… γεννητικά όργανα καθώς απουσίαζε βασικός μάρτυρας. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στο Ειρηνοδικείο Χανίων.

Οι τέσσερις νηπιαγωγοί κάθονται στο εδώλιο επειδή στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος αγωγής υγείας, μίλησαν στα παιδιά για την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στα γεννητικά όργανα με τις ονομασίες πέος και αιδοίο.

Μόλις το έμαθε αυτό γονέας εξοργίστηκε και κατέθεσε μήνυση εναντίον των νηπιαγωγών λέγοντας ότι το παιδί του «τραυματίστηκε ψυχολογικά».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό των τεσσάρων νηπιαγωγών έχει ταχθεί η εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων αλλά και του Ρεθύμνου καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων.

Μάθημα σεξουαλικής αγωγής

Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, ειδική σε θέματα σεξουαλικής αγωγής Μαργαρίτα Γερούκη το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής διδάσκεται εδώ και χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες και υπογραμμίζει ότι τα παιδιά μέσω της γνώσης μπορούν να διδαχθούν πολλά προστατεύοντας παράλληλα τον εαυτό τους.

«Θα είχαμε για παράδειγμα πολύ λιγότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, για τα οποία διαβάζουμε πολύ συχνά στην Κρήτη, γιατί τα ίδια τα παιδιά θα ήξεραν τι επιτρέπεται και τι όχι στο άγγιγμα και θα ενημέρωναν κάποιον από το περιβάλλον τους, ακόμη κι αν ο δράστης ήταν ο γονιός τους» , υπογράμμισε η ίδια.

Η εκπαιδευτικός προσθέτει ότι ευθύνη έχουν εκπαιδευτικοί και γονείς για την σωστή ενημέρωση των παιδιών τους.

Πηγή:cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 12:43