Χαμός με τηλεφωνικές απάτες σε Εύβοια, Βοιωτία: Πώς χάθηκαν σε μια στιγμή 5.000 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, 22:02
Χαμός με τηλεφωνικές απάτες σε Εύβοια, Βοιωτία: Πώς χάθηκαν σε μια στιγμή 5.000 ευρώ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες το γεγονός ότι κάποιοι τηλεφωνούν σε κατοίκους διαφόρων περιοχών της Εύβοιας με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών τους δεδομένων.

Πολίτες στην Χαλκίδα, την Αρτάκη, τα Ψαχνά και σε άλλες περιοχές, έλαβαν κλήσεις από άγνωστο άτομο ο οποίος συστηνόταν μιλώντας στα αγγλικά ως «Kosta». Τους έλεγε ότι εργάζεται στην εταιρία Microsoft, και τους έπειθε ότι είχαν πέσει θύματα χάκερς. Στη συνέχεια τους ζητούσε προσωπικά στοιχεία με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή τους και να υποκλέψει χρηματικά ποσά από το σύστημα e banking.

Στην Νέα Αρτάκη, κάτοικος έκανε το λάθος και απάντησε σήμερα σε μια παρόμοια κλήση. Ακολούθησε τις οδηγίες του δράστη με αποτέλεσμα να χάσει το χρηματικό ποσό των 5000 ευρώ.

Επίσης, στην Λειβαδιά Βοιωτίας πολίτες κατήγγειλαν ότι έλαβαν κλήση από κάποιον ο οποίος συστηνόταν με το όνομα του Δημάρχου ή των αντιδημάρχων.

Σχετικό δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Λεβαδέων στο οποίο αναφέρει:

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι έχουν παρουσιαστεί περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης δημοτών από επιτήδειους που χρησιμοποιώντας το όνομα του Δημάρχου Λεβαδέων και Αντιδημάρχων προσπαθούν να υπεξαιρέσουν υπέρογκα χρηματικά ποσά για δήθεν αγορές του Δήμου Λεβαδέων.
Παρακαλούμε τους δημότες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και εάν λάβουν κάποιο τέτοιο μήνυμα να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία καταβολής χρημάτων και να γνωστοποιήσουν το περιστατικό καλώντας στο Ιδιαίτερο Γραφείου Δημάρχου στο τηλέφωνο 22613 – 50802.
Για την τηλεφωνική αυτή απάτη έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Πηγή: Eviathema

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, 22:30