Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός επικρατούν σήμερα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -18 έως 2 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία, από -10 έως 5 στη Β. Ελλάδα και από -8 έως 5 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηλιοφάνεια αλλά και ισχυρός παγετός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Δριμύτερο είναι το ψύχος στη δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα το θερμόμετρο δείχνει τους -16, στην Καστοριά -12, στην Κοζάνη -9, στο Κιλκίς -4, στην Ορεστιάδα -10, στις Σέρρες -4, στη Θεσσαλονίκη -3 και στον Βόλο -3 βαθμούς.

Κλειστή είναι λόγω του παγετού από το 22ο έως το 28ο χλμ. η εθνική οδός Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, καθώς και στον Νομό Λαρίσης οι επαρχιακές οδοί Ελάφου – Σκλήθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, στην Εθνική Οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Αμυνταίου, στην Εθνική Οδό Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το14ο έως το 22ο χλμ. και Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 25ο μέχρι το 50ο χλμ.

Απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων στην Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) και στο τμήμα της από το τέλος της κατοικημένης περιοχής Πορταριάς μέχρι τη θέση Καράβωμα, λόγω των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών, αποτέλεσμα της χιονόπτωσης. Η κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, από Βόλο προς Ζαγορά και αντίστροφα, διεξάγεται από την Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης