Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Χωρίς συνήγορο υπεράσπισης εμφανίστηκε στην 11η τακτική ανακρίτρια η 49χρονη εικαστικός, η οποία, τελικά, πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Έτσι, επιστρέφοντας στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται, συνοδεία αστυνομικών, η κατηγορουμένη άρχισε και πάλι να φωνάζει: «Αν υπάρχει Δικαιοσύνη, το παιδί μου και εγώ πρέπει να είμαστε μαζί. Με συκοφαντούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την προσαγωγή της στην ανακρίτρια, η 49χρονη φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τις κάμερες: «Ο πραγματικός εγκληματίας είναι ο οφθαλμίατρος Γιώργος Νέος, με πλαστό πτυχίο. Πιθανολογείται ότι το παιδί μου να είναι του πρώην συζύγου μου και όχι του βιαστή μου».

 

Υπενθυμίζεται ότι η 49χρονη εικαστικός πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 68χρονο γιατρό και πατέρα της κόρης της, στο Χαλάνδρι. Το παιδί, ηλικίας 12 ετών, είδε μπροστά στα μάτια του τη μητέρα του να στρέφει το όπλο της εναντίον του πατέρα του και εκείνος να σωριάζεται, σε μία λίμνη αίματος – μια σκηνή που δύσκολα μπορεί να βγει ποτέ από το μυαλό ενός παιδιού. Στην κατάθεσή της, άλλωστε, η 12χρονη περιγράφει με λεπτομέρειες πώς η μητέρα της έβγαλε το όπλο από την τσάντα της και πυροβόλησε τον 68χρονο γιατρό, ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά της, η 49χρονη δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, την οποία πιθανότατα θα επαναλάβει και στην ανακρίτρια, αν και μέχρι στιγμής οι αιτιάσεις της, όπως αναφέρουν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, δείχνουν να μην έχουν συγκρότηση και λογική.  

Εναντίον της ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια. Η ίδια, λίγο μετά την ποινική δίωξη σε βάρος της, εξαπέλυε μύδρους κατά του 68χρονου. «Έσωσα τη ζωή του παιδιού μου. Εγώ και η κόρη μου θα ήμασταν νεκρές τώρα. Δεν ήθελα να συμβεί κακό σε κανέναν. Έσωσα το παιδί μου και τη ζωή μου», δήλωνε την περασμένη Παρασκευή μπροστά στις κάμερες.

Σε δηλώσεις της, μάλιστα, και από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, η 49χρονη επανέλαβε πως ο γιατρός απείλησε να τη σκοτώσει. Υποστηρίζει, δε, πως το όπλο ήταν δικό του και η ίδια του το πήρε για να μην κάνει κακό σε εκείνη, αλλά και στην κόρη τους, η οποία ήθελε να την ακολουθήσει.

Η κατηγορούμενη εμφανίζεται να υποστηρίζει πως είχε ραντεβού με τον γιατρό για να δει τη 12χρονη, την οποία είχε να συναντήσει πάνω από έναν χρόνο. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως πάνω στην πάλη το όπλο εκπυρσοκρότησε και εκείνη λιποθύμησε. Όταν συνήλθε, υποστηρίζει, είδε σοκαρισμένη το παιδί να κρατά το όπλο.

Τους ισχυρισμούς της αντικρούουν, πάντως, άτομα από το περιβάλλον του γιατρού, που μιλούν για την αγάπη και τη φροντίδα που έδειχνε στη μικρή όλα αυτά τα χρόνια ο 68χρονος, όπως επίσης και η Αγγλίδα σύζυγός του, με την οποία έχει αποκτήσει άλλα δύο παιδιά, που είναι όμως ενήλικα. Επικαλούνται, μάλιστα, βίαια επεισόδια στο παρελθόν με πρωταγωνίστρια τη 49χρονη και την κακοποιητική της συμπεριφορά ακόμη και στο παιδί της. Τη χαρακτηρίζουν επίσης εμμονική, που κατασκευάζει σενάρια τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να διαταράσσει συχνά τη ζωή της 12χρονης κόρης της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης