Έκκληση στην βρετανική κυβέρνηση για περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών απηύθυναν οι επικεφαλής της British Airways και του αεροδρομίου του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας.

Η British Airways και το αεροδρόμιο Χίθροου επέκριναν την περιορισμένη «πράσινη λίστα» μόνο 12 χωρών όπου επιτρέπονται ταξίδια χωρίς καραντίνα και κάλεσαν την κυβέρνηση να δημοσιεύσει μια λίστα προορισμών υπό εξέταση για καλοκαιρινά ταξίδια για να επιτρέψει στους πελάτες να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, John Holland-Kaye, δήλωσε ότι η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία θα πρέπει να συμπεριληφθούν, και ήταν «έκπληκτος και απογοητευμένος» που η Καραϊβική δεν ήταν στην πράσινη λίστα.

Υπουργοί έχουν δηλώσει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να πηγαίνουν διακοπές σε χώρες που δεν είναι στην «πράσινη λίστα» ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κατάλογος αυτός δεν θα επεκταθεί άμεσα λόγω του κινδύνου των νέων παραλλαγμένων στελεχών του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης