Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί ο 62χρονος γιατρός, ο οποίος καταδικάστηκε για εμπρησμό από πρόθεση, καθώς για πολλοστή φορά έβαλε φωτιά, σε ξένη ιδιοκτησία σε αυτή την περίπτωση, σε αποθήκη στο κέντρο του Βόλου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 22/5.

Ο ίδιος κρίθηκε ένοχος, με μειωμένο καταλογισμό λόγω της κλονισμένης ψυχικής του υγείας, και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, από την οποία διατάχθηκε να εκτίσει μέρος 2 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απολογία του ο 62χρονος ήταν ακατάληπτος και ισχυρίστηκε πως είναι απολύτως καλά και δε χρειάζεται νοσηλεία.
Ο ίδιος αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές της Λάρισας, όπου μετά από ψυχιατρική εξέταση, θα κριθεί αν χρήζει ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών.

Σχετικά με την περίπτωσή του υπενθυμίζεται ότι ο εγκλεισμός του 62χρονου σε ψυχιατρική πτέρυγα φυλακών αποτελούσε για τις αρμόδιες αρχές την έσχατη λύση, καθώς έτσι τουλάχιστον θα του εξασφαλίζεται στέγη, φαγητό και η κατάλληλη ψυχοφαρμακευτική περίθαλψη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος άνθρωπος συλλαμβάνεται για τον ίδιο λόγο, καθώς ο ίδιος έχει βάλει φωτιά στο σπίτι του τουλάχιστον τρεις φορές από τον Σεπτέμβριο του 2022. Όμως δεν ήταν δυνατόν να ασκηθεί δίωξη εναντίον του έως τώρα, γιατί έθετε στις φλόγες τη δική του περιουσία, κάτι που δε συνιστά ποινικό αδίκημα.

Ο άτυχος άνδρας αντιμετωπίζει, όπως είναι γνωστό, σοβαρά προβλήματα στην ψυχική του υγεία, δεν είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του και ζει σαν άστεγος, πολλές φορές αναζητώντας φαγητό στα σκουπίδια, ενώ η σύνταξη που λαμβάνει έχει για άγνωστο λόγο διακοπεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει αντιληπτό από τις αρμόδιες αρχές πως ο 62χρονος χρειάζεται προστατευμένο περιβάλλον, το οποίο ιδανικά θα ήταν μια κλειστή ψυχιατρική δομή, ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του και τους άλλους.
Τέτοιου τύπου δημόσιες δομές στην Θεσσαλία, όμως, είναι «γεμάτες» και δέχονται ασθενείς με σειρά προτεραιότητας, ενώ η νοσηλεία σε αντίστοιχη ιδιωτική δεν είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του 62χρονου.

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και καθώς ο 62χρονος δεν μπορεί να τακτοποιήσει, συν τοις άλλοις, και τις προσωπικές του υποθέσεις, τον Νοέμβριο του 2022, μετά και πάλι από περιστατικό όπου ο 62χρονος έβαλε φωτιά σε αντικείμενα στο σπίτι του, η Εισαγγελία στον Βόλο είχε εκκινήσει διαδικασίες για δικαστική συμπαράσταση.

Σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή, την επιμέλεια του άνδρα θα αναλάμβανε ο αδερφός του, κάτοικος Αθηνών. Ο τελευταίος, όμως, φέρεται να μην ενδιαφέρεται να ακολουθήσει.
Σχετικά με το ζήτημα, αναμένεται να διεξαχθεί ειδικό αστικό δικαστήριο στις 30/5, όπου θα οριστεί δικαστικό συμβούλιο και δικαστικός συμπαραστάτης για την υπόθεση της επιμέλειας του άτυχου άνδρα.

Πηγή:thenewspaper.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης