Έξι μέρες κράτησε η ελευθερία ενός 47χρονου, που απασχολεί για πολλοστή φορά τις αρχές για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος του πεθερού του, καθώς χθες νωρίς το πρωί πήγε στο σπίτι του προσπάθησε να πηδήξει τα κάγκελα για να μπει στην αυλή, και στη θέα του άνδρα άρχισε να τον βρίζει, όπως και την σε διάσταση γυναίκα του και την πεθερά του, που δεν βρισκόταν στο σπίτι και απειλούσε «θα σας κάψω», ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα μπιτόνι με βενζίνη!

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο 47χρονος, που είναι γνωστός στην κοινωνία του Βόλου για τα πολλαπλά επεισόδια σε βάρος της σε διάσταση γυναίκας του, και των πεθερικών του, κάνει χρήση κοκαΐνης και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους και εννέα μηνών και διέταξε την έκτιση της ποινής, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ξανά στη φυλακή, απ’ όπου είχε αποφυλακιστεί την περασμένη Παρασκευή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήγε στην Αστυνομία μόνος του για …άλλη υπόθεση!

Όλα έγιναν στις 6 χθες το πρωί, όταν ο 47χρονος πήγε στο σπίτι του πεθερού του στον Βόλο, σκαρφάλωσε στα κάγκελα με σκοπό να μπει στην αυλή, παρά τους όρους αποφυλάκισης που όριζαν να μην πλησιάζει στο σπίτι της πρώην συζύγου του. Ο πεθερός του βγήκε στην αυλή του σπιτιού του, ο 47χρονος έβρισε τον ίδιο, την πεθερά του και την κόρη του (σε διάσταση σύζυγό του), απειλώντας «θα σας κάψω».

Ώρες αργότερα πήγε στην Αστυνομία, για προσωπική του υπόθεση και συνελήφθη μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πεθερός του. Στο αυτοκίνητό του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μπιτόνι με βενζίνη.
Ο 46χρονος οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια, όπου η εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή, εξύβριση και διατάραξη κοινής ειρήνης.
Το αυτόφωρο άργησε να ξεκινήσει, καθώς αρχικά απουσίασε ο πεθερός και μηνυτής, το Δικαστήριο διέκοψε και η πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί για να κατέβει ο μάρτυρας και αν αρνούνταν να προσαγόταν στο Δικαστήριο από την Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά ο άνδρας παρουσιάστηκε στη δίκη, κατέθεσε ότι εδώ και έναν χρόνο έχει προβλήματα με τον γαμπρό του, που πηγαίνει στο σπίτι του και τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει, άλλες φορές με μαχαίρι, άλλες με ξύλα κλπ., χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τον λόγο.

Για χθες το πρωί είπε ότι η σύζυγός του, η κόρη του και η εγγονή του (παιδί του κατηγορούμενου) δεν βρισκόταν στο σπίτι, ο κατηγορούμενος ανέβηκε στα κάγκελα, φώναζε και απειλούσε σε έξαλλη κατάσταση και αν απουσίαζε ο ίδιος και ήταν στο σπίτι οι γυναίκες, θα είχε μπει.

«Το κάνω… για το παιδί μου»
Ο κατηγορούμενος ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας ότι κινδυνεύει η κόρη του στα χέρια ενός συνταξιούχου αστυνομικού που είναι με τη γυναίκα του, παρά τις προειδοποιήσεις του Δικαστηρίου συνέχιζε και η πρόεδρος του ζήτησε να καθίσει στο εδώλιο.

Τελικά, επέστρεψε και συνεχίζοντας είπε ότι δεν πείραξε κανέναν και ό,τι κάνει, το κάνει για το ηλικίας 5 χρονών παιδί του.

Ο 47χρονος ζήτησε την κατανόηση του Δικαστηρίου και όταν η έδρα τον επέπληξε για να κάνει ησυχία είπε «κάντε ότι θέλετε, υπάρχει Θεός». Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για απειλή σε βάρος του πεθερού του, εξύβριση και απόπειρα διατάραξης κοινής ειρήνης και αθωώθηκε για την ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους και εννέα μηνών, με δικαίωμα έφεσης και λόγω του ότι ο κατηγορούμενος ήταν νευρικός και δεν άκουγε κανέναν, η πρόεδρος διέταξε την έκτιση της ποινής του, οπότε ο 47χρονος αφού άσκησε έφεση, θα οδηγηθεί ξανά στη φυλακή.

Επειδή παραβίασε τον όρο να μην προσεγγίζει την οικία, που ήταν όρος αποφυλάκισής του, του Συμβουλίου Πρωτοδικών Βόλου, το Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει.

Με μεγάλο ιστορικό

Ο 47χρονος που αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα και έκανε χρήση ουσιών, δημιουργούσε συνεχώς επεισόδιο κατά της σε διάσταση συζύγου του και τον πεθερικών του, είχε εγκλειστεί σε Ψυχιατρείο απ’ όπου το έσκασε.

Όταν ήταν κρατούμενος των φυλακών Λάρισας για απόπειρα ενδοοικογενειακής βαριάς και σκοπούμενη σωματικής βλάβης κατά συρροή από τις παραμονές των γιορτών 2021. παρίστανε τον ασθενή, περπατούσε με πατερίτσες, μετήχθη τρεις φορές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που εφημέρευε και στις 21 Δεκεμβρίου, πριν μπει στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει στις φυλακές, πέταξε τις πατερίτσες και άρχισε να τρέχει, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης