Βόλος: Καθαρίστρια έβαψε ολόκληρο το σχολείο... μόνη της

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 12:35
Βόλος: Καθαρίστρια έβαψε ολόκληρο το σχολείο... μόνη της

Σύγχρονο σύμβολο εθελοντισμού αποτέλεσε η Βούλα Αγειορίτη, καθαρίστρια του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με την εθελούσια προσφορά της να βάψει ολόκληρο το σχολείο μόνη της.

Το σχολείο, που μέχρι πρότινος βαφόταν από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, φέτος βάφτηκε από ένα και μόνο άτομο: την κυρία Βούλα, η οποία προσφέρθηκε, αντί να καθαρίσει απλώς τους τοίχους, να επιμεληθεί, εκμεταλλευόμενη την απουσία των μαθητών, τους τοίχους των 9 αιθουσών, τους διαδρόμους και τις τουαλέτες με τα χρώματα που είχε στη διάθεσή της από την τελευταία φορά που είχε βαφτεί το κτήριο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κίνησή της, η κα. Αγιορείτη εξήγησε πως οι καθαρίστριες εξακολουθούν να πηγαίνουν στα σχολεία ακόμα και τις μέρες της καραντίνας, αφού τα κτήρια είναι ανοιχτά. Η ίδια, ούσα εργαζόμενη με πλήρες ωράριο 6 ωρών, θέλησε να απασχοληθεί κάνοντας κάτι ουσιαστικό και, καθώς έπρεπε ούτως ή άλλως να καθαριστεί το σχολείο, λόγω των νέων μέτρων, αποφάσισε να το... «φρεσκάρει».

«Εργάζομαι σε αυτό το σχολείο 11 χρόνια. Για μένα πλέον δεν είναι απλά ένας απρόσωπος χώρος εργασίας. Είναι το δεύτερο σπίτι μου, έτσι το νιώθω. Θέλησα, λοιπόν, να το φρεσκάρω, μιας και είχαμε ήδη τα χρώματα στην αποθήκη και δεν μου ήταν κόπος. Το έκανα τόσο για τα παιδιά όσο και για εμένα, για να βρίσκομαι κι εγώ σε έναν χώρο όμορφο και καθαρό, όπως κι εκείνα» αναφέρει η ίδια, ενώ σημειώνει πως η όλη διαδικασία της πήρε μιάμιση εβδομάδα.

Η διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Λέμα χαιρέτισε την αξιέπαινη πράξη της καθαρίστριας τονίζοντας πως «είναι προς τιμήν της» και πως χρειάζεται να επικροτείται ο εθελοντισμός στις μέρες μας και να προβάλλονται τέτοιου είδους πράξεις.

Η ίδια προέβαλε την κίνηση της κας. Αγιορείτη με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η οποία ανέφερε: «Όταν ο εθελοντισμός γίνεται πράξη, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι λιγότερο από καλό. Η διάθεση, όμως, για την οποιαδήποτε έμπρακτη προσφορά βαθμολογείται, το ίδιο σίγουρα, με άριστα.

»Ευχαριστούμε πολύ την καθαρίστρια του σχολείου μας, την κυρία Βούλα, για την προσφορά της να βάψει όλες τις αίθουσες και τους χώρους του σχολείου ώστε να το βρουν τα παιδιά μας φρεσκαρισμένο και καθαρό όταν με το καλό επιστρέψουμε σε αυτό», συγκεντρώνοντας δεκάδες σχόλια θαυμασμού.

Πηγή: taxydromos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 12:51