Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ταμείο του Δήμου Βόλου, ανάμεσα σε δημοτικό σύμβουλο και τον ταμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Στεφανόπουλος, μετέβη στο ταμείο του Δήμου Βόλου, ζητώντας δημοτική ενημερότητα ως φυσικό πρόσωπο και ο ταμίας άρχισε τη διαδικασία για την έκδοση του εντύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε, τότε, να ενημερωθεί αν με τη συγκεκριμένη ενημερότητα θα μπορούσε να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς. Ο ταμίας του Δήμου απάντησε πως δεν γνωρίζει. Τότε ο κ. Στερφανόπουλος του επιτέθηκε λεκτικά. Ο ταμίας έσκισε τη φορολογική ενημερότητα, πριν την υπογράψει, κάτι που εκνεύρισε ακόμη περισσότερο τον δημοτικό σύμβούλο, ο οποίος τον έπιασε από τον λαιμό.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ προχώρησε σε καταγγελίες για πρωτόγνωρες καταστάσεις στον δήμο Βόλου.

«Το σύνθημα για βιαιοπραγίες εναντίον υπαλλήλων το έχει δώσει ο δήμαρχος, όταν δηλώνει ότι οι υπάλληλοι του Δήμου είναι για κλωτσιές. Δεν έχουμε ζήσει ποτέ τέτοιες καταστάσεις. Είναι ανήκουστα αυτά που συμβαίνουν και θα πάρουμε τα μέτρα μας», δήλωσε η γραμματέας του Συλλόγου κ. Θάλεια Στάχτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Πέγιος «συνόδευσε» τον… οξύθυμο δημοτικό σύμβουλο στην ταμειακή υπηρεσία για να ζητήσει συγγνώμη από τον ταμία και δήλωσε πως δεν είναι στη φιλοσοφία της δημοτικής Αρχής η δημιουργία τέτοιων καταστάσεων.

Ο κ. Στεφόπουλος παραδέχτηκε την εκτροπή του και ζήτησε συγγνώμη, ενώ δεν έλαβε στήριξη από τον αντιδήμαρχο οικονομικών για τις καταγγελίες που είχε κάνει εις βάρος των υπαλλήλων, τους οποίους κατηγόρησε ότι δεν τον ενημέρωσαν για τα υπέρογκα χρέη της εταιρείας του στον δήμο.

Τους είχε καταλογίσει, μάλιστα, δόλο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της σημερινής αντιπολίτευσης και ο κ. Πέγιος δήλωσε ότι κανείς δεν ενήργησε με δόλο, αλλά το θέμα είναι απλά νομικό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την Οικονομική Υπηρεσία στον κ. Πατσιαντά, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση, το οφειλόμενο ποσό της εταιρείας του κ. Στεφόπουλου προς το Δήμο Βόλου ανέρχεται στις 27.408,69 ευρώ και οι προσαυξήσεις στο ποσό των 54.817,38 ευρώ. Το σύνολο τους χρέους ανέρχεται, δηλαδή, στο ποσό των 82.226,07 ευρώ. Πρόκειται για οικονομικές εκκρεμότητες της εταιρείας από τις 31/12/ 1996 για τη μη καταβολή τέλους παρεπιδημούντων, τέλους για εκδιδόμενους λογαριασμούς, τέλους χρήσης πεζοδρομίων και από φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο κ. Στεφόπουλος, ως ομόρρυθμος εταίρος της εταιρείας, ευθύνεται αποκλειστικά και πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του.

Πηγή: e-thessalia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης