Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχουν περιέλθει δεκάδες οικογένειες του Βόλου, οι οποίες ζητούν τη συνδρομή της Εκκλησίας προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις των απόρων, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα καρβέλι ψωμί, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλές οικογένειες έρχονται αυτές τις μέρες στο ναό, για να ζητήσουν βοήθεια. Οι άνθρωποι πολύ το εκτιμούν και πολλά ευχαριστώ μας λένε», αναφέρει ο π. Κωνσταντίνος Αυγέρης, προϊστάμενος της Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας, μιλώντας στον Tαχυδρόμο.

Όπως τονίζει, «βλέπω στα μάτια των ανθρώπων αυτό το οποίο νιώθουν. Αναμφίβολα υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε λίγο ψωμί να φάνε. Το ηλεκτρικό είναι κομμένο λόγω χρέους και περιμένουν αυτό το πιάτο φαγητό από την Εκκλησία για να φάνε».

Οι εικόνες που αντικρίζουν οι ιερείς είναι λίγο ως πολύ οι ίδιες, με τα αιτήματα για βοήθεια να πολλαπλασιάζονται τις γιορτινές μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ογδόντα άτομα σιτίζονται στο Σπίτι Γαλήνης και τους βοηθούμε συνεχώς» αναφέρει ο π. Ιωάννης Παππάς, υπεύθυνος στο Σπίτι Γαλήνης της Μεταμορφώσεως.

Συγκλονιστική είναι η περίπτωση ηλικιωμένης γυναίκας που ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας προκειμένου να αναθρέψει τα τέσσερα ορφανά εγγονάκια της, όταν ο γιος και η νύφη της σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα.

Παράλληλα οικογενειάρχες που διέθεταν κάποτε οικονομική επιφάνεια, αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους, ενώ όπως υπογραμμίζει ο π. Ιωάννης «δίνουμε δέματα με τρόφιμα κάθε φορά που διαπιστώνουμε ότι κάποιοι έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. Τέτοιες μέρες νιώθουμε περισσότερο τον πόνο του κόσμου».

Πολλά επείγοντα αιτήματα διατυπώνονται για τη συνδρομή ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ασθενής γυναίκα η οποία ζει μόνη της, έχοντας την υποστήριξη γειτόνων και της Εκκλησίας.

«Πέρα από τους ογδόντα σιτιζόμενους στο Σπίτι Γαλήνης της Μεταμόρφωσης, δίνουμε δέματα με τρόφιμα σε σαράντα επιπλέον οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και ζήτησαν τη βοήθειά μας, για να βάλουν λίγα τρόφιμα στο τραπέζι τους» επεσήμανε ο π. Ιωάννης, για να προσθέσει ότι «αυτές είναι οι μέρες που διαπιστώνεις ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πολλοί είναι άνεργοι, δεν έχουν μισθό και μας εκμυστηρεύονται τον πόνο τους, ζητώντας διακριτικά βοήθεια».

Πηγή: taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης