Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε την Τετάρτη (16/11) ο 58χρονος πατέρας από τον Αλμυρό Βόλου, ο οποίος κατηγορούνταν πως στις 12 και 13 Νοεμβρίου απείλησε τη 14χρονη κόρη του, ενώ εξύβρισε την ίδια αλλά και την πεθερά του. Ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κράτηση από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Ο ίδιος, η σύζυγός του και η ανήλικη κόρη τους μένουν μαζί με την μητέρα της συζύγου σε χωριό της περιοχής, προσέχοντας την ηλικιωμένη που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γυναικών, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο (12/11), με τη 14χρονη να τηλεφωνεί στη μητέρα της, η οποία βρισκόταν στη δουλειά, για να της μεταφέρει πως ο πατέρας της την κυνήγησε μέσα στο σπίτι μετά από καυγά, αλλά η ίδια κατάφερε να διαφύγει στο δωμάτιό της, ενώ ο 58χρονος προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα και εκστόμιζε εναντίον της βαριές απειλές:

«Θα σε λιώσω, θα σε πατήσω κάτω παλιοκόριτσο, δεν μου γλυτώνεις, όπου και αν πας θα σε βρω. Δεν θα σε αφήσω σε ησυχία, θα πεθάνεις, θα σου κάνω την ζωή κόλαση».

Όμως οι εντάσεις μεταξύ τους δεν σταμάτησαν εκεί. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας (13/11) και ώρα 06:00 το πρωί, οι οικογένεια σηκώθηκε στο πόδι από τις φωνές του κατηγορούμενου, ο οποίος άρχισε να βρίζει την πεθερά του, κατηγορώντας τη πως τον παρακολουθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 14χρόνη όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, προσπάθησε να κατευθυνθεί μαζί με την γιαγιά της στο δωμάτιο της, ενώ ο κατηγορούμενος άρχισε να τις κυνηγάει με βρισιές, αρπάζοντας έξαλλος το κορίτσι από την μπλούζα, χωρίς όμως να καταφέρει να τις εμποδίσει να βρουν καταφύγιο στο δωμάτιο.

Κάποια στιγμή ο 58χρονος αποχώρησε από το σπίτι, με την 14χρονη κόρη του να σπεύδει να κλειδώσει εμποδίζοντάς του την είσοδο. Ύστερα, η σύζυγος τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Η κόρη δήλωσε πως φοβάται για την σωματική ακεραιότητα τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της και της γιαγιάς της, καθώς ο κατηγορούμενος διαθέτει άδεια οπλοκατοχής κυνηγητικής καραμπίνας, με την οποία στο παρελθόν είχε απειλήσει την γιαγιά του κοριτσιού.

Στην κατάθεσή της, η σύζυγός του και μητέρα της μικρής εξέφρασε στις αρχές την ανησυχία της καθώς παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, με τον 58χρονο να έχει περιοδικά ξεσπάσματα.

«Έχει χειροδικήσει στο παρελθόν σε βάρος της κόρης μας, έχει απειλήσει και εμένα. Όσο για τις απειλές του, δεν γνωρίζω αν είναι ικανός να τις πραγματοποιήσει, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο»

Απολογούμενος ο 58χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι οι τρεις γυναίκες μάλωναν μεταξύ τους τα ξημερώματα της Κυριακής και τον ξύπνησαν. Υποστήριξε, ότι ο ίδιος ήθελε να καλέσει την αστυνομία και να φύγει από το σπίτι, ενώ ζητούσε τα πράγματα του για να φύγει, αλλά η σύζυγος του και η πεθερά του δεν του τα έδιναν.

Παραδέχτηκε, ότι οι σχέσεις μεταξύ όλων τους είναι τεταμένες. «Η πεθερά μου δεν υποχωρεί ποτέ και είναι αυτή που δημιουργεί όλα τα προβλήματα. Λένε διάφορα αυτή και η σύζυγος μου στο παιδί και το δηλητηριάζουν. Έβλεπα ότι το παιδί δεν μεγαλώνει σωστά, αλλά η γυναίκα μου λέει να μην ανακατεύομαι στην ανατροφή της»

Στην αρκετά ασυνάρτητη σε ορισμένα σημεία απολογία του, υποστήριξε πως στο περιστατικό υπήρχαν μάρτυρες που θα τον δικαίωναν. Όμως όταν η έδρα του ζήτησε να τους κατονομάσει, απλά επαναλάμβανε τον ισχυρισμό χωρίς να μπορεί να απαντήσει.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο να μετοικήσει άμεσα σε άλλο σπίτι.

Πηγή: thenewspaper.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης