Στον ανακριτή θα οδηγηθούν αύριο Τρίτη οι πέντε συλληφθέντες της σπείρας που που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών στην Αττική και την περιφέρεια, αφού έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας στις 22 Ιουλίου. Πρόκειται για άτομα ελληνικής καταγωγής ηλικίας 22, 25, 26 και 27 ετών και για έναν 25χρονο μετανάστη

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.,  το modus operandi και η μεθοδολογία των δραστών καταδεικνύουν άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων και ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου των πράξεών τους. Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει και νωρίτερα η «Ζούγκλα», η σπείρα αυτή έχει αρκετά «δραστήριο» παρελθόν, καθώς τα μέλη της εμπλέκονται σε διάφορες υποθέσεις, με δύο μάλιστα από αυτά να δρουν σε μία από τις πιο διάσημες συμμορίες των τελευταίων ετών, της «συμμορίας με τα χρηματοκιβώτια» που είχε διαπράξει ληστείες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σπείρα αυτή που ανατίναζε τα ΑΤΜ πάντως έκανε ληστείες που κάποιες φορές έπαιρναν άσχημη τροπή, αφού οι δράστες έχουν στο παρελθόν ανοίξει πυρ κατά ανδρών της αστυνομίας με όπλα τύπου Καλάσνικωφ. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε και παρουσιάζει η «Ζούγκλα» την ανατίναξη  και διάρρηξη ΑΤΜ υποκαταστήματος της Alpha Bank στις 25/11/2020 στην περιοχή της Κηφισιάς. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω, ο ένας από τους συλληφθέντες, 26 ετών, που είναι γνωστός μουσικός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη σπείρα, με ένα… πάκο πενηντάευρα στα χέρια: 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης