Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο χιμπατζής δραπέτευσε από το κλουβί του και βρέθηκε στον χώρο στάθμευσης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο τριών μόλις δευτερολέπτων εμφανίζεται ο χιμπατζής να κινείται με γρήγορο βήμα με στόχο τη διαφυγή του. Όμως οι υπεύθυνοι του «Πάρκου» αντί να του κάνουν αναισθησία, αποφάσισαν να τον εκτελέσουν εν ψυχρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και από πολίτες που κατά το παρελθόν φαίνεται να έχουν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του. Στις 17:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δείτε το βίντεο

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vegan 22 Greece Challenge by Vegan Life NGO (@vegan22greecechallenge)

 

Η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρονται τα εξής: «σήμερα (Σάββατο) το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή του alpha male χιμπατζή.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας, παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα».

Το «Πάρκο» στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου, ζώου και κάνει γνωστό ότι: «τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5 -10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του, μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά.

Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους που βλέπουν την συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωση τους».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης