Έκλεβε αντικείμενα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας για να τα δείχνει στους πιστούς κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του ο 64χρονος Τεξανός πάστορας, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη μαζί με τη σύζυγό του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η σύλληψή του.  Ο πάστορας εμφανίζεται στο χώρο ελέγχου του αεροδρομίου με ένα κίτρινο φούτερ.  Μόλις φτάνει η σειρά του να ελεγχθεί τότε οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι, θα ειδοποιήσουν τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα αντικείμενα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου των αποσκευών του ζευγαριού πριν αναχωρήσει για το εξωτερικό. Ειδικότερα, στην αποσκευή του πάστορα βρέθηκαν 14 διάφανα σακουλάκια και μία χάρτινη σακούλα που περιείχαν συνολικά 65 θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων, ενώ σε αυτή της γυναίκας εντοπίστηκαν δύο διάφανα σακουλάκια που περιείχαν οκτώ θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων.

Τα αντικείμενα προέρχονταν από την Ακρόπολη, τους Δελφούς, τη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, την Ακροκόρινθο και αλλού. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης