Ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό σήμερα Δευτέρα 2 Μαρτίου, από τη θάλασσα ανοικτά της Μυτιλήνης, που επέβαινε σε μία απο τις βάρκες με μετανάστες τις οποίες συνεχίζει να προωθεί ανελειπώς η Άγκυρα από τα τουρκικά παράλια.

Στη διάρκεια επιχείρησης περίπου στις 9 το πρωί στην οριογραμμή σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο ίδιο σημείο βρισκόταν και τουρκική ακταιωρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η βάρκα με τους 48 επιβαίνοντες μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος ανέτρεψαν τη βάρκα προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης και οι επιβαίνοντες να περισυλλεχτούν.

Συνολικά 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα ενώ δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης κατέληξε. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι Μικρασιατικά τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο, συνεχίζονται χωρίς καμμία διακοπή, ακόμα και σήμερα Καθαρή Δευτέρα.

Από τα χαράματα ως και τις 10 το πρωί βγήκαν ή περισυνελέγησαν στη θάλασσα μια και βρισκόταν σε δυσχερή θέση, πέντε βάρκες με 200 περίπου επιβαίνοντες.

Οι επιβαίνοντες που βρέθηκαν στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της πόλης, στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στο επιβατηγό λιμάνι.

Ας σημειωθεί, πως δεδομένου ότι ο Δήμος Μυτιλήνης και κάτοικοι των γύρω χωριών έχουν μπλοκάρει τις εισόδους προς το ΚΥΤ Μόριας αλλά και έχουν απαγορέψει την είσοδο λεωφορείων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες που βγήκαν στα όρια του Δήμου δυτικής Λέσβου στη Μυτιλήνη, περίπου 150 άτομα παραμένουν στις ακτές του βόρειου νησιού υπό πραγματικά δυσχερείς συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ,stonisi.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης